reklame for Sheiken Bowling
Menu
Pål Golberg vant det klassiske langrennet for herrene på Natrudstilen ved Sjusjøen søndag. Foto: Geir Olsen / NTB

Golberg best i sekundthriller – opptur for Sundby som stakk fra stadion

Norgescupvinneren Pål Golberg (30) har ikke tatt sjansen på å sende datteren Frida på snart to år til barnehagen de siste 14 dagene.

Av NTB | 06.12.2020 14:08:02

Sport: – Datteren min har ikke fått lov til å dra i barnehagen på to uker, og det er mange som må tilpasse seg for at vi skal få en tilnærmet normal konkurransevinter, sa Golberg til NTB etter søndagens seier i den svært tette 15-kilometeren i klassisk stil i norgescupen på Natrudstilen.

Golberg er mannen som i en alder av 29 år fikk sitt store gjennombrudd som skiløper sist sesong. Da endte eleganten fra Gol opp med tredjeplass sammenlagt i verdenscupen.

Søndag avgjorde han med 4,1 sekunder ned til annenmann, bestekameraten Sjur Røthe. Martin Løwstrøm Nyenget tok en kruttsterk 3.-plass.

– Det er en etter hvert god målestokk å gå norgescup. Martin gikk vel to 15-kilometere i verdenscupen i fjor og ble én og to, og da vet du at dette er det bra nivå på. Jeg tror at det skal være mer inne også. Dette er det siste skirennet jeg vet om på en stund, og det var godt å starte en treningsperiode med en god følelse, sa Golberg til NTB.

Pål Golberg mistenkte at formen ikke var så verst etter at det ble 7.-plass i lørdagens skøyterenn.

– Når det var såpass bra i går uten at følelsen var rå, så vet jeg at jeg er bedre i klassisk. Det var kanskje også en fordel for meg i dag med at føret var vanskelig, og jeg vet at jeg er god til å gå på ski på vanskelig føre.

– Det er vanskelig å vite hva dette er, for det var to stykker som ikke var med. Men jeg vet at det er gode gutter jeg går imot. Det er ikke mer enn tre år siden at jeg vant et norgescuprenn med ett minutt. Det skjer ikke lenger. Det er en fenomenal bredde i toppen, og i går telte jeg seks eller sju stykker født etter 1998 som var med og viste seg fram. Det er en generasjon bak oss som er sterke. Det gjør at vi eldre blir ekstra motivert.

Norgescupkonkurransene på Lygna i starten av januar kan fort bli det neste for Golberg og landslagskollegene.

– Jeg er forberedt på at det er Lygna som blir neste skirenn. Deretter er det NM i Granåsen, og så blir det enten Falun eller Lahti som en oppladning til et VM som det forhåpentlig blir noe av. Går NSF-toget til Tour de Ski er jeg med på det. Jeg stiller meg bak det de gjør. Jeg bruker ikke energi på det og lar Øystein og Espen få de søvnløse nettene, sa Golberg.

Øystein og Espen er landslagslege Øystein Andersen og landslagssjef Espen Bjervig. Det er i praksis de to som avgjør om Norge skal delta i årets Tour de Ski eller ikke.

Den avgjørelsen blir trolig tatt i løpet av den kommende uken.

NB: Martin Johnsrud Sundby gikk sitt beste renn for sesongen og ble nummer 11 med 34 sekunder opp til Pål Golberg. Sundby lurte seg ut bakveien etter løpet, og det er ikke godt å vite hva han mente om den prestasjonen.

Det ble en svært tett og jevn 15 kilometer. Det var heller ikke uventet. Løpet gikk dessuten uten Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen, som kanskje er Norges to beste på distansen i øyeblikket.

Det blir ikke noe verdenscuprenn på Golberg før jul. Han får ikke vist seg mer fram mot de beste i verden. Norge skal ikke delta i verdenscuprennene i Davos og Dresden.

(©NTB)

Flere nyheter: