Menu
De norske spillerne kan juble for mer penger som skal deles ut i neste års EM. Her fra 3-0-seieren over Kosovo i VM-kvalifiseringen. Foto: Nikola Krstic / NTB

Godt nytt for kvinnelandslaget: Uefa dobler premiepengene i EM

Uefa har kunngjort at premiepotten for neste års europamesterskap i fotball i England vil dobles og være på 16 millioner euro. Det er en dobling fra 2017-EM.

Av NTB | 23.09.2021 11:37:34

Sport: 16 millioner euro tilsvarer 161 millioner kroner. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) opplyser i en pressemelding at forbundets eksekutivkomité møttes onsdag og ble enig om økningen.

I Nederland i 2017 ble åtte millioner euro fordelt på deltakerlandene.

Samtlige 16 land i EM i England neste år får en garantisum som vil øke alt ettersom hvor langt man kommer i turneringen. Det er ikke bestemt hvordan den modellen blir seende ut.

Fortsatt er det langt opp til herrene. De 24 lagene i sommerens EM fikk nesten 100 millioner kroner kun for å delta. Den totale potten var på over 3,5 milliarder kroner. EM-vinner Italia tjente ytterligere 100 millioner kroner for å vinne finalen.

For første gang kommer EM-spillernes klubber til å bli kompensert for å slippe sine spillere. Den totale erstatningen til klubbene blir på omkring 45 millioner kroner.

Norge kvalifiserte seg til 2022-sluttspillet i fjor høst.

(©NTB)

Flere nyheter: