Menu
Et steinras har gått over togsporet ved Heskestad i Lund kommune i Rogaland og et godstog har sporet av. Det vil få store konsekvenser for trafikken. Foto: Stig Skåland / Lund Brannvesen / NTB

Godstog sporet av etter steinras – Sørlandsbanen sperret

Et steinras har gått over togsporet ved Heskestad i Lund kommune i Rogaland og et godstog har sporet av. Det vil få store konsekvenser for trafikken.

Av NTB | 04.11.2022 08:11:23

Økonomi og næringsliv: – Vognene som har sporet av må fjernes. Så må man få oversikt over hvor store skadene er. Deretter må det ryddes og repareres, opplyser pressevakt Britt-Johanne Wang i Bane Nor til NTB i 7.15-tiden.

Utrykningsleder Stig Skåland i Lund brannvesen sier til NRK at mellom seks og sju vogner sporet av. Det skjedde like før klokken 2 i natt. Togsettet skal være rundt 380 meter langt.

– Det er et togsett fra CargoNet som har sporet av, det er ikke Bane Nor. Vi eier ikke den avsporingen. Vi bare venter til dette blir fjernet, slik at vi kan få sett hvor store skadene er, forklarer Wang.

– Det som har kommet ned er en stor steinblokk i tillegg til resten av raset. Det er nok den som har fått toget til å spore av, sier Skåland.

Sørvest politidistrikt opplyser at lokføreren i arbeidstoget slapp fra det med lettere skader.

– Han har fått legetilsyn på stedet og det går greit med ham, sier operasjonsleder Olaug Bjørnsen til NTB.

– Det er ikke gjort i en håndvending å få ryddet opp her. Det er store materielle skader og flere vogner er sporet av. Området er fortsatt usikkert, og det kan være at en geolog må kontaktes, ifølge operasjonslederen.

Sørlandsbanen mellom Egersund og Moi er stengt inntil videre. Hvilke konsekvenser raset får for morgentrafikken fredag er usikkert. Regiontog mellom Oslo og Stavanger, berøres av stengningen og flere avganger innstilt fredag morgen.

Go Ahead har satt opp buss for tog ut døgnet mellom Kristiansand og Stavanger, opplyser pressevakt Oda Riska til NTB.

Go-Aheads lokaltog mellom Stavanger og Egersund er ikke berørt.

Raset er rundt 1 meter høyt og 10 meter bredt, og er en blanding av jord, stein og røtter.

Hun forteller at de ble varslet om hendelsen av togleder i 2.30-tiden.

(©NTB)

Flere nyheter: