Menu
Haugesund-området har fått nye elektriske busser. FOTO: Kolumbus

Gode tilbakemeldinger på de nye bussene

I går kom nye topp moderne elektriske busser til Haugesund. Tilbakemeldingene er svært gode, opplyser de fra Kolumbus.

Av Egil M Solberg | 02.07.2020 11:17:05

Busstilbud: 1. juli kom nye busser over hele Haugalandet, den første storsatsingen på elbusser i Rogaland og betraktelig flere avganger å velge mellom.

Alle bussene er skiftes ut, som betyr 85 nye busser. 17 av dem går på elektrisitet. Og 22 av dem blir ekstra lange busser, mot bare åtte før 1. juli.

På hverdager får kundene 59 flere avganger å velge mellom. 42 nye avganger på lørdager. 337 ekstra per uke sammenlignet med i dag.

De største endringene skjer på rute 201, 202, 207 og 209

– På rute 201 og 202 har vi sett at det er få som benytter seg av tilbudet om morgenen. Vi vil derfor halvere avgangene mellom kl. 08 og 10, og i stedet sette inn flere avganger mellom kl. 16 og 18 (når kjøpesentrene stenger), opplyser Elisabeth Tostensen, kommunikasjonsrådgiver i Kolumbus.

Rute 202 får en dobling i rushtid. Det blir også flere avganger på kveldstid. Totalt ca. 20 flere avganger per dag.

Det blir en forenkling på rute 207. Før har det vært en lang rute, men nå blir det en materute mellom Torvarstad og Norheim terminal.

– Her har vi sett at ca. halvparten av de reisende skal til Norheim terminal, de andre må nå bytte buss for å komme til sentrum. Sentrumsbiten kuttes, men området får et bedre tilbud med halvtimesfrekvens, opplyser hun.

Hør intervjuet på vår podcast

Flere nyheter: