Menu
Faren for kø på vei hjem fra påskeferie er alltid til stede. Det er ventet et jevnt sig på veiene 1. og 2. påskedag. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB

Gode kjøreforhold hjem fra påskeferien – ventes jevnt sig på veiene

Knallvær i påsken gjør at mange utsetter hjemreisen til mandag, ifølge Vegtrafikksentralen, som sier kjøreforholdene er optimale.

Av NTB | 17.04.2022 11:04:32

Religion og livssyn: Årets påskeferie går mot slutten, og mange setter kursen hjemover etter å ha tilbrakt påskedagene på hytta eller familiebesøk. Det velkjente spørsmålet om akkurat når det er smartest å legge ut på veien, blir atter en gang et tema for mange.

– Her er det jo ikke noen fasit, men bilistene bør være forberedt på trafikk utover dagen i dag, sier trafikkoperatør Trude Lindstad ved Veitrafikksentralen region øst til NTB.

Påskehelgen har vært preget av knallvær i Sør-Norge. Lindstad påpeker at det fremdeles er godt vær både søndag 1. påskedag og mandag 2. påskedag, noe mange gjerne velger å utnytte.

– Det er det nok mange som utsetter hjemreisen til mandag ettermiddag. Andre frykter nok å stå fast i kø i morgen og velger derfor å heller reise hjem i dag. Vi venter et jevnt sig på veiene, sier hun.

Det er slettes ikke tilfelle i år, sier Lindstad.

– Det er et veldig stabilt vær, med stabile kjøreforhold og tørt og fint på veiene. Det er ingen problemer på fjellovergangene, så bilistene vil ikke møte slike utfordringer denne helgen, sier hun.

Det har vært godt og varmt i Sør-Norge i påskedagene, mens temperaturene har vært noe kjøligere i nord, hvor snøskredfaren fremdeles truer flere steder.

Uansett hvor man befinner seg i landet, bes bilistene om å kjøre fornuftig, holde avstand i køen og ikke stresse på veien hjem fra påskeferie.

– Unngå uvettige forbikjøringer, det er noe av det farligste vi opplever, advarer Lindstad.

Man er minst like utsatt på bensinstasjonene, rasteplasser og parkeringsplasser som i påskekøen, understreker kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If i en pressemelding.

– Jeg vil sammenligne det litt med kaosdagene på kjøpesentrene rett før jul, sier Clementz.

– Ved parkering og kjøring i førstegir skjer det også ulykker, minner han om.

Fjorårets påskehelg var preget av dårlig vær. Flere fjelloverganger var stengt, mens andre hadde kolonnekjøring. Uværet førte sågar til at bilistene ble bedt om å utsette hjemreisen fra påskeferien.

1. og 2. påskedag i fjor var det 58 biler som ble fikk skader ved påkjørsel bakfra i påskekø, ifølge tall fra bransjeorganisasjonen Finans Norge. De samme to dagene fikk 243 biler skader ved parkering og rygging.

(©NTB)

Flere nyheter: