Menu
Biler på E16 på vei inn og ut av Oslo ved Sandvika 1. påskedag. Foto: Torstein Bøe / NTB

Gode kjøreforhold hjem fra påskeferien – jevnt sig på veiene

Mange nordmenn skal hjem fra påskeferie søndag. Søndag kveld er det ikke lenger de store trafikale utfordringene, men enkelte forsinkelser og saktegående køer.

Av NTB | 17.04.2022 16:49:26

Religion og livssyn: Årets påskeferie går mot slutten, og mange setter kursen hjemover etter å ha tilbrakt påskedagene på hytta eller familiebesøk.

Søndag kveld hadde køene sakte, men sikkert begynt å løsne seg opp, ifølge veitrafikksentralene.

* Rundt klokka 23.00 meldes det om stedvis saktegående kø på E16 mellom Hønefoss og Sandvika, med cirka 40 minutters forsinkelse.

* På Vestlandet er E16 ved Dalseidtunnelen åpen igjen etter et trafikkuhell, men det er fortsatt en del kø vestover mot Bergen.

Klokken 22.45 var det fortsatt om lag tre mil med kø på E16 mot Arna.

– Det er noe bedre, men ikke veldig mye bedre, sier trafikkoperatør Oliver Hatland Iversen hos Vegtrafikksentralen til Bergens Tidende.

– Her er det jo ikke noen fasit, men bilistene bør være forberedt på trafikk utover dagen i dag, sier trafikkoperatør Trude Lindstad ved Veitrafikksentralen region øst til NTB.

Påskehelgen har vært preget av knallvær i Sør-Norge. Lindstad påpeker at det fremdeles er godt vær både søndag 1. påskedag og mandag 2. påskedag, noe mange gjerne velger å utnytte.

– Det er det nok mange som utsetter hjemreisen til mandag ettermiddag. Andre frykter nok å stå fast i kø i morgen og velger derfor å heller reise hjem i dag. Vi venter et jevnt sig på veiene, sier hun.

Det er slettes ikke tilfelle i år, sier Lindstad.

– Det er et veldig stabilt vær, med stabile kjøreforhold og tørt og fint på veiene. Det er ingen problemer på fjellovergangene, så bilistene vil ikke møte slike utfordringer denne helgen, sier hun.

Det har vært godt og varmt i Sør-Norge i påskedagene, mens temperaturene har vært noe kjøligere i nord, hvor snøskredfaren fremdeles truer flere steder.

Uansett hvor man befinner seg i landet, bes bilistene om å kjøre fornuftig, holde avstand i køen og ikke stresse på veien hjem fra påskeferie.

– Unngå uvettige forbikjøringer, det er noe av det farligste vi opplever, advarer Lindstad.

Man er minst like utsatt på bensinstasjonene, rasteplasser og parkeringsplasser som i påskekøen, understreker kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If i en pressemelding.

– Jeg vil sammenligne det litt med kaosdagene på kjøpesentrene rett før jul, sier Clementz.

– Ved parkering og kjøring i førstegir skjer det også ulykker, minner han om.

På følgende strekninger må man belage seg på forsinkelser og kø søndag kveld

Det velkjente spørsmålet om akkurat når det er smartest å legge ut på veien, ble atter en gang et tema for mange.

Fjorårets påskehelg var preget av dårlig vær. Flere fjelloverganger var stengt, mens andre hadde kolonnekjøring. Uværet førte sågar til at bilistene ble bedt om å utsette hjemreisen fra påskeferien.

1. og 2. påskedag i fjor var det 58 biler som ble fikk skader ved påkjørsel bakfra i påskekø, ifølge tall fra bransjeorganisasjonen Finans Norge. De samme to dagene fikk 243 biler skader ved parkering og rygging.

(©NTB)

Flere nyheter: