Menu
Viktor Hovland er eneste nordmann i aksjon på PGA-tourene i golf denne uken. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

God start for Viktor Hovland i Connecticut

Viktor Hovland fikk en god start på ukens PGA-turnering med birdie på to av de tre første hullene. Han er etter seks spilte hull to slag under par.

Av NTB | 25.06.2020 20:49:24

Sport: Hovland misset en kort parputt på 5. hull og måtte tåle bogey. Dermed falt han nedover på listene i turneringen i Cromwell i Connecticut. På neste hull slo han tilbake og senket dagens tredje birdieputt.

Han er eneste nordmann i aksjon på golftouren i USA denne helgen. Kristoffer Ventura kunne spilt turneringen på PGAs B-tour i Utah, der han er tittelforsvarer, men håpet i stedet å komme inn i turneringen i Cromwell som reserve. Det gikk ikke, og Ventura har dermed en turneringsfri uke.

Det ble for øvrig klart torsdag at Hovland er kvalifisert for majorturneringen US Open, som skal avvikles i tiden 17.-20. september. Det er han i kraft av sin plassering på verdensrankingen.

Det blir ingen kvalifisering til årets utgave av US Open, og hele deltakerfeltet er kvalifisert i kraft av tidligere prestasjoner. Hovland deltok i fjorårets turnering takket være sin seier i USA-mesterskapet for amatører i 2018, og han tok som amatørspiller en oppsiktsvekkende 12.-plass.

(©NTB)

Flere nyheter: