Menu
Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum er i gang igjen og vant sin første kamp i verdensserieturneringen i Cancun. Her er de etter EM-seieren i fjor. Foto: Morozov Vadim, CEV / NTB

God start for Mol og Sørum i Mexico

Sandvolleyballessene Anders Mol og Christian Sørum er omsider i gang igjen, og de fikk lørdag en god start på verdensserieturneringene i Mexico.

Av NTB | 17.04.2021 20:49:14

Sport: Det ble oppskriftsmessig 2-0-seier over mexicanske Raymond Stephens og Miguel Sarabia etter settsifrene 21-11 og 21-10 i en kamp som varte en halv time. Dermed er den norske duoen klar for gruppefinale søndag, og deretter venter utslagsrundene.

Mol og Sørum dominerte sporten før pandemien rammet og førte til at forrige sesong ble kraftig amputert. Mol har også slitt med en hofteskade, men er nå tilbake. Turneringen i Cancun er den første av tre som skal avvikles i en smittevernboble i den mexicanske byen.

Den norske duoen spiller gruppefinale mot russiske Konstantin Semenov og Ilja Lesjukov. De slo Cherif Younousse/Ahmed Tijan fra Qatar 2-0 (21-17, 23-21) på 45 minutter.

Mol/Sørum er ikke eneste norske deltakere i hovedturneringen. Henrik Mol og Mathias Berntsen tok seg gjennom kvalifiseringen med to seirer, men fikk det tøft mot de sterke brasilianerne Evandro og Bruno lørdag. Det ble brasiliansk seier med 2-0 (21-16, 21-17) på 36 minutter.

Søndag blir det kamp om 3.-plass i gruppa mot de sterke latvierne Aleksandrs Samoilovs/Janis Smedins.

De åtte gruppevinnerne går rett til åttedelsfinale, mens toerne og treerne må ut i en innledende utslagsrunde.

(©NTB)

Flere nyheter: