reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Viktor Hovland fikk en god start på søndagens runde i jakten på plass i PGA-tourmesterskapet i golf. Foto: Charles Rex Arbogast, AP / NTB scanpix

God start for Hovland i jakten på finalebillett

Viktor Hovland kom meget godt i gang på siste runde i helgens PGA-turnering, der han jakter på billett til det svært lukrative PGA-tourmesterskapet i Atlanta.

Av NTB | 30.08.2020 18:52:58

Sport: Etter å ha spilt de tre første rundene totalt sju slag over par på den svært vanskelige banen i Olympia Fields, Illinois leverte Hovland to birdier på de fire første hullene søndag (2. og 4. hull) og kom seg to under par for dagen. Etter 12 spilte hull er han ett slag under.

En bogey på 8. hull ble umiddelbart revansjert med birdie på 9. hull, men en ny bogey på 12. hull sendte ham litt nedover på lista. Hovland er foreløpig på delt 31.-plass i turneringen, som er den andre av tre sluttspillturneringer på PGA-touren.

De 30 beste på poenglista sammenlagt etter helgens turnering får være med i PGA-tourmesterskapet, der selv en sisteplass vil bli belønnet med fire millioner kroner. Seier gir 15 millioner.

Hovland var en liten stund lørdag ute av topp-30-lista, men han var på 28.-plass da alle hadde spilt ferdig. Etter 12 spilte hull søndag ligger han fortsatt der, men han må fortsette å prestere for å hale finalebilletten i land.

Lederne i turneringen i Illinois har ennå ikke slått ut søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: