Menu
Marianne Rørvik og hennes curlinglag fikk en god start på VM-kvalifiseringen i Finland. Foto: Geir Olsen / NTB

God start for curlingkvinnene i VM-kvalifisering – Tsjekkia trakk seg etter koronasmitte

Norges kvinnelandslag i curling fikk en god start på VM-kvalifiseringen med 10-1 over vertsnasjonen Finland. En annen rival trakk seg etter koronasmitte.

Av NTB | 18.01.2022 17:51:19

Sport: Det norske laget skulle etter oppsettet møte Tsjekkia senere tirsdag, men den kampen falt bort etter at to tsjekkiske spillere avga positive koronaprøver ved ankomst til Finland og resten av laget havnet i karantene.

Tsjekkia hadde muligheten til å hente inn reserver, men valgte å trekke seg fra kvalifiseringen. Dermed forsvant en av favorittene.

Norge sikret plass i VM-kvalifiseringen da laget vant B-gruppa i EM. Laget i kvalifiseringen består av Martine Rønning, Eirin Mesloe, Mille Haslev Nordbye og skip Marianne Rørvik.

Kristin Skaslien spilte på laget som sikret opprykk til A-gruppa i EM, men hun prioriterer oppladning til OL-turneringen i mixed double og erstattes i kvalifiseringen av Mesloe.

Seks lag deltar i kvalifiseringen. Kasakhstan skulle vært med, men kunne ikke reise på grunn av koronarestriksjoner.

Norge møter Hongkong onsdag, Danmark og Brasil torsdag og Latvia fredag.

– Danmark og Tsjekkia er favoritter, men Norge og Latvia er gode outsidere. Vi har en fair sjanse til å klare dette hvis vi har en god uke, sa Norges trener Rune Steen Hansen. Det var før tsjekkerne trakk seg.

De gjorde kort prosess med Finland da de på stillingen 1-1 scoret fem poeng i 4. omgang. Laget «stjal» ytterligere fire poeng på de tre neste omgangene før finnene ga opp.

Alle møter alle i grunnspillet. De to beste møtes deretter i kamp om en VM-plass, mens taperen møter grunnserietreeren i kamp om den siste plassen i VM i Canada.

(©NTB)

Flere nyheter: