reklame
Menu
Viktor Hovland slår ut fra tee i Atlanta fredag. Foto: John Bazemore / AP / NTB scanpix.

God Hovland-åpning i PGA-mesterskapet

Viktor Hovland gikk åpningsrunden i PGA-mesterskapet på én under par og avanserte på listene.

Av NTB | 04.09.2020 22:22:59

Sport: PGA-mesterskapet er et sluttspill kun for de 30 beste på PGA-touren, og etter at Hovland var ferdig med sin førsterunde fredag lå han på 21.-plass. Han var skjøvet ned på en delt 24. plass da alle spillerne var ferdig.

Hovland spilte de elleve første hullene på par. På de seks siste hullene ble det to bogeyer og tre birdier. Han avsluttet med birdie både på hull 17 og 18, og det var den prestasjonen som førte ham oppover listene i Atlanta.

De beste i touren sammenlagt starter med bedre handikap enn Hovland, og han skal spille meget godt for å avansere opp blant topp ti.

– Spiller jeg bra, vet jeg at jeg klatrer på listene. Jeg må få momentum og klare å forbedre nærspillet og puttingen. Ender jeg topp 15, er det ganske bra.

Opp til 15.-plassen før turneringen startet var det tre slag. Da førsterunden var ferdig fredag, var det tre slag opp til den tredelte 14.-plassen.

Amerikanske Dustin Johnson og spanske Jon Rahm deler førsteplassen så langt. Vinneren i Atlanta kan innkassere 130 millioner kroner.

Det gjenstår tre dager med spill før vinneren kan kåres.

(©NTB)

Flere nyheter: