powergym
Menu
Foto: Politiet

God beredskap

Lavinehunder fra Sør-Vest politidistrikt var på vei til Gol etter at snøraset begravde en tysk kvinne på onsdag. En hund fra Norske redningshunder fant imidlertid kvinner før de kom frem.

Av Egil M Solberg | 17.03.2017 13:10:18

Det var ved 12.45-tiden onsdag at Sør-Vest politidistrikt fikk anmodning om å bidra med en lavinehund til et snøskred Vest for Haugastøl i Gol kommune.

Hundefører Roy Henning og lavinehunden Smith var da på trening på Forus, og de satte umiddelbart kursen mot Sola. Snaut 30 minutter seinere var Sea King-helikopteret i luften. Der satt også hundefører Ståle som hadde kastet seg i bilen fra Stavanger med lavinehunden Orkan, forteller politiet på Facebook.

Svært dårlig vær gjorde imidlertid at Sea King-helikopteret måtte lande i Nordheimsund. Der sto to uniformerte biler klare, og de to ekvipasjene måtte kjøre utrykning videre.

På veien mottok de den positive meldingen: En hund fra Norske redningshunder hadde funnet den tyske kvinnen i live snømassene. Hun hadde ligget på halvannen meters dybde i ca. 3,5 timer.

Denne saken viser at lavinehunder kan utgjøre den store forskjellen, og vi er svært takknemlig for at kolleger fra Norske Redningshunder fant kvinnen, skriver politiet.

Denne saken viser at lavinehunder kan utgjøre den store forskjellen, skriver politiet.