reklame
Menu
General Motors-sjef Mary Barra understreker at bilprodusenten støtter påtroppende president Joe Bidens satsing på klima og elektriske biler. Foto: Paul Sancya / AP / NTB

GM støtter ikke lenger Trumps miljøsøksmål

General Motors vil ikke lenger være med på Trump-administrasjonens søksmål for å hindre California i å skjerpe kravene til klimautslipp og luftkvalitet.

Av NTB | 23.11.2020 20:53:01

Natur og miljø: General Motors oppfordrer samtidig andre bilprodusenter til å trekke sin støtte til søksmålet, kommer det fram i et brev sendt fra GM-sjef Mary Barra til klimaorganisasjoner mandag.

GM er blant de ti bilprodusentene som i fjor valgte å stille seg bak Trump-administrasjonen i søksmålet mot California. Saken dreier seg om hvorvidt delstaten har lov til å sette egne standarder for klimagassutslipp og drivstofforbruk.

Nå bytter GM side og gir sin støtte til påtroppende president Joe Biden, som har lovet å støtte opp under flere klimavennlige tiltak. Produsenten understreker også at den vil satse på elektriske biler.

– Vi tror at de ambisiøse elektrifiseringsmålene til den påtroppende presidenten, California og General Motors samsvarer, skriver Barra i brevet.

(©NTB)

Flere nyheter: