Menu
WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus melder at 9,5 millioner mennesker ble registrert koronasmittet på verdensbasis forrige uke. Arkivfoto: Salvatore Di Nolfi / AP / NTB

Global smitterekord: 9,5 millioner tilfeller i forrige uke

Verdens helseorganisasjon (WHO) melder at 9,5 millioner mennesker ble registrert koronasmittet på verdensbasis forrige uke.

Av NTB | 06.01.2022 17:53:45

Det tilsvarer en økning på 71 prosent fra uken før, og er det høyeste antallet registrerte tilfeller siden pandemien startet.

Ifølge WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus er de sikre på at disse tallene er lavere enn hva som egentlig er tilfellet, og han tror det kommer et etterslep som følge av jul- og nyttårstiden.

Det er omikronvarianten av koronaviruset som får skylden for den økte smittespredningen, som WHO nå kaller en «tsunami» av nye tilfeller.

– Tsunamien er så enorm og så rask at den overvelder helsetjenester over hele verden, sa Tedros på en pressekonferanse torsdag.

Han understreket at selv om omikronvarianten tilsynelatende fører til mindre alvorlig sykdom enn deltavarianten, spesielt blant de som er vaksinerte, må den ikke tas for lett på.

– Omikronvarianten bør ikke kategoriseres som en mildere variant. Akkurat som de tidligere variantene sender omikron folk på sykehus, og den tar livet av mennesker, sa han.

WHO registrerte over 41.000 koronarelaterte dødsfall i forrige uke.

(©NTB)

Flere nyheter: