Menu
Kevin Kabran scoret to mål for Viking mot Bodø/Glimt søndag. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Glimts utrolige vendning sikret medalje – Kabran-dobbel ikke nok for Viking

Bodø/Glimt vendte fra 2-4 til 5-4 over Viking i 2. omgang og sikret medalje i Eliteserien. Målfesten ble avgjort av et vakkert skudd fra Hugo Vetlesen.

Av NTB | 06.11.2022 19:01:17

Sport: Avgjørelsen falt sju minutter før slutt. Vetlesen slo det som så ut til å være et innlegg, men ballen gikk over Viking-keeper Patrik Gunnarsson, via stolpen og i mål til ellevill jubel.

Med seieren er Glimt sikret medalje og conferenceligakvalifisering neste år. I siste runde skal de kjempe om å bli toer bak Molde.

Det begynte godt for Glimt da Eliteseriens soleklare toppscorer Amahl Pellegrino sendte de gulkledde i ledelsen. Det var hans 24 nettkjenning denne sesongen. I tillegg til Pellegrino scoret Vetlesen og Runar Espejord, før Vetlesen avgjorde.

For Viking sørget en måldobbel av Kevin Kabran, samt scoringer av Daniel Karlsbakk og Kristoffer Løkberg, for 4-2-ledelse med 23 minutter igjen, men det endte med tap.

– Vi gjør mye bra offensivt, men forsvarer oss fortsatt som et juniorlag, var den knallharde dommen fra Glimt-trener Kjetil Knutsen overfor Discovery i pausen.

Bare åtte minutter senere klønet imidlertid Glimt-keeper Nikita Haikin det til. Han ville sparke ballen ut etter å ha glippet en avslutning, men Harald Nilsen Tangen rappet ballen, som falt til Karlsbakk og deretter gikk i mål.

Ti minutter etterpå gikk vertene opp i ledelsen igjen. Pellegrino avsluttet på volley, men det ble såpass svakt av Vetlesen rakk fram på ballen og tuppet den i nettet rett foran mål.

I pausen måtte Haikin ut grunnet en smell, og inn kom Julian Faye Lund. Han fikk ingen god start på sin tredje opptreden i Eliteserien denne sesongen. Ti minutter ut i omgangen bøyde Kabran et frispark bak keeperen, som var sjanseløs på å rekke bort.

Etter en drøy time gikk gjestene opp i 4-2. Løkberg hælflikket Kabran gjennom inne i feltet på vakkert vis, der spissen bøyde ballen rundt Faye Lund. Fem minutter senere reduserte Espejord fra kloss hold, men det ble ingen flere mål i kampen.

Glimt møter Strømsgodset borte i siste runde, mens Viking, som ligger midt på tabellen, møter Odd.

Toppscorer Pellegrino sendte vertene i ledelsen på merkelig vis etter kun fem minutter. Ola Solbakken slo ballen inn i feltet, der Pellegrino stupte fram og fikk kranglet ballen inn i nettet.

Målfesten var imidlertid ikke ferdig der, for ti minutter senere sørget Løkberg for at det sto uavgjort til pause da han enkelt skled en pasning fra Herman Haugen i mål.

(©NTB)

Flere nyheter: