Menu
Kevin Kabran scoret to mål for Viking mot Bodø/Glimt søndag. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Glimts utrolige vending sikret medalje: – Testet hele følelsesregisteret i dag

Bodø/Glimt vendte fra 2-4 til 5-4 over Viking i 2. omgang og sikret medalje i Eliteserien. Målfesten ble avgjort av et vakkert skudd fra Hugo Vetlesen.

Av NTB | 06.11.2022 19:22:17

Sport: Avgjørelsen falt sju minutter før slutt. Vetlesen slo det som så ut til å være et innlegg, men ballen gikk over Viking-keeper Patrik Gunnarsson, via stolpen og i mål til ellevill jubel.

– Vi testet hele følelsesregisteret i dag. Det er absurd. Jeg satset på å curle den i lengste der, helst til en medspiller, men så gikk den i mål. Det er fantastisk, sa Vetlesen til Discovery.

Med seieren er Glimt sikret medalje og conferenceligakvalifisering neste år. I siste runde skal de kjempe om å bli toer bak Molde.

– Det er tett i toppen, og det betyr så mye, sa Vetlesen.

Det begynte godt for Glimt da Eliteseriens soleklare toppscorer Amahl Pellegrino sendte de gulkledde i ledelsen. Det var hans 24 nettkjenning denne sesongen. I tillegg til Pellegrino scoret Vetlesen og Runar Espejord, før Vetlesen avgjorde.

For Viking sørget en måldobbel av Kevin Kabran, samt scoringer av Daniel Karlsbakk og Kristoffer Løkberg, for 4-2-ledelse med 23 minutter igjen, men det endte med tap.

– Vi gjør mye bra offensivt, men forsvarer oss fortsatt som et juniorlag, var den knallharde dommen fra Glimt-trener Kjetil Knutsen overfor Discovery i pausen.

Bare åtte minutter senere klønet imidlertid Glimt-keeper Nikita Haikin det til. Han ville sparke ballen ut etter å ha glippet en avslutning, men Harald Nilsen Tangen rappet ballen, som falt til Karlsbakk og deretter gikk i mål.

Ti minutter etterpå gikk vertene opp i ledelsen igjen. Pellegrino avsluttet på volley, men det ble såpass svakt at Vetlesen rakk fram på ballen og tuppet den i nettet rett foran mål.

I pausen måtte Haikin ut grunnet en smell, og inn kom Julian Faye Lund. Han fikk ingen god start på sin tredje opptreden i Eliteserien denne sesongen. Ti minutter ut i omgangen bøyde Kabran et frispark bak keeperen, som var sjanseløs på å rekke bort.

Etter en drøy time gikk gjestene opp i 4-2. Løkberg hælflikket Kabran gjennom inne i feltet på vakkert vis, der spissen bøyde ballen rundt Faye Lund. Fem minutter senere reduserte Espejord fra kloss hold, og det duket for innspurten som ga seier.

Glimt møter Strømsgodset borte i siste runde, mens Viking, som ligger midt på tabellen, møter Odd.

Toppscorer Pellegrino sendte vertene i ledelsen på merkelig vis etter kun fem minutter. Ola Solbakken slo ballen inn i feltet, der Pellegrino stupte fram og fikk kranglet ballen inn i nettet.

Målfesten var imidlertid ikke ferdig der, for ti minutter senere sørget Løkberg for at det sto uavgjort til pause da han enkelt skled en pasning fra Herman Haugen i mål.

(©NTB)

Flere nyheter: