reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Vikings Fredrik Torsteinbø har akkurat gjort 1–0 for Viking mot Bodø/Glimt på Viking stadion. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix.

Glimt viste klasse mot Viking i Stavanger

Bodø/Glimt var klart best etter pause og snudde til 4-2-seier etter avgjørende scoringer av debutant Sondre Brunstad Fet og Philip Zinckernagel.

Av NTB | 16.06.2020 20:04:09

Sport: 69 minutter var spilt da Fet, som er i Glimt på lån fra Aalesund, knallet ballen over målstreken til 3-2 bak Viking-keeper Iven Austbø etter at Fredrik Bjørkan først hadde avsluttet i tverrliggeren.

Da var det bare gått 12 minutter siden fjorårets sølvlag hadde utlignet til 2-2 ved Belgia-aktuelle Jens Petter Hauge.

Philip Zinckernagel fikk æren av å avslutte en fantastisk kontring til 4-2 med ni minutter igjen å spille.

Viking ledet 2-1 til pause etter en nokså jevnspilt omgang der Bodø/Glimt hadde ballen klart mest, mens Viking var farligst foran mål.

I 2. omgang var det klasseforskjell på lagene, og bortelaget fra Bodø vant fullt fortjent.

– Det var veldig artig å score mål i debuten, og det er deilig med tre poeng. Vi så tidlig at vi var det beste laget. og så steppet vi opp i 2. omgang, var målscorer Sondre Brunstad Fets presise oppsummering.

Viking var nær ledelsen sju minutter tidligere også da Veton Berisha headet ballen i mål, men den ble korrekt annullert for offside. Berisha hadde en ny god sjanse etter 1-0-scoringen, men den headingen gikk over. Glimts midtforsvar vaklet tidvis i 1. omgang.

I stedet for 2-0 ble det 1-1. Indreløper Ulrik Saltnes ble frispilt av Karsten Junker og fikk stort rom inne i boksen. Helt alene hadde han få problemer med å vippe ballen over Viking-keeper Iven Austbø og i mål.

Viking tok tilbake ledelsen tre minutter før pause. Lagets gode venstreback Adrian Pereira slo ballen inn i feltet, og en leken hælflikk av Even Østensen gikk rett i mål. Det var en vakker scoring av hjemmelaget i en morsom og sjanserik 1. omgang.

– Jeg handlet på instinkt, sa Østensen i intervjuet med Eurosport.

I stedet var det akkurat som i 1. omgang Bodø/Glimt som gikk direkte opp og scoret. Jens Petter Hauge var sistemann på ballen i et typisk angrep for de gules del. Hauge utnyttet bakrommet etter å ha blitt framspilt av Philip Zinckernagel.

12 minutter senere snudde Bodø/Glimt til 3-2 ved Sondre Brunstad Fet. Han fikk knallet ballen over streken etter mye klabb og babb inne foran Iven Austbø i Viking-buret. Bodø/Glimt var det klart beste laget etter pause, og da Philip Zinckernagel satte inn 4-2 var det gjort.

Bodø-Glimt tok sølv i fjorårets eliteserie og slo Viking i begge kampene den gangen også. I Stavanger vant de 4-3, mens det ble 2-1 hjemme i Bodø. Viking endte på 5.-plass og ble samtidig cupmester.

Men det var Viking som kom best i gang. Drøyt 20 minutter var spilt da vertene tok ledelsen. Fredrik Torsteinbø sprakk nullen etter målgivende fra Ylldren Ibrahimaj. Torstenbø møtte Ibrahimajs lekre dødballserve på første stolpe, og headingen gikk rett i mål.

Samme Østensen hadde en kjempemulighet til å legge på til 3-1 ti minutter inn i 2. omgang, men headingen fra kort hold gikk over.

(©NTB)

Flere nyheter: