Menu
Sondre Sørli og Amahl Pellegrino ble begge målscorere i Bodø/Glimts seier over Haugesund. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Glimt tilbake på vinnersporet – Pellegrino scoret to

Bodø/Glimt-offensiven løsnet skikkelig etter en trå periode i 4-1-kampen borte mot Haugesund. Amahl Pellegrino ble sentral i oppvisningen.

Av NTB | 21.05.2022 20:01:17

Sport: Det var ingen overkjøring i Haugesund, men gjestene var enormt effektive mot et sløsende og unøyaktige hjemmelag. Resultatet stoppet Glimts seiersløse rekke i Eliteserien på tre kamper.

Det sto 0-3 på lystavla etter litt over en halvtime. Sondre Sørli tok de regjerende mesterne foran etter åtte minutter på et innlegg fra Pellegrino. Han hadde bare å sette foten på ballen i en situasjon der FKH-keeper Egil Selvik var helt sjanseløs.

Alioune Ndour kom til en dobbeltmulighet på kort tid, men dette var ikke kvelden der Haugesund hadde marginene på sin side. I stedet ble Glimt-ledelsen doblet ved Runar Espejord. Han fikk ballen fra Ulrik Saltnes og scoret fra vel 16 meter.

Like etter la Pellegrino på 3-0 fra spiss vinkel. I forkant parkerte han totalt FKH-backen Ulrik Fredriksen.

Vertene fikk en flott start på 2. omgang. Mads Sande klinket til fra 17 meter etter pent FKH-spill, men det ble bare med den ene reduseringen. Glimts 4-1-scoring kom da Saltnes avsluttet via Pellegrino, som fikk den kreditert i kampprotokollen.

Med seieren tok Glimt seg opp i tolv poeng på sju kamper, mens Haugesund ligger nest sist med seks poeng.

Det er ny runde i Eliteserien i midtuka. Da skal FKH møte Rosenborg borte torsdag, og dagen før tar Bodø/Glimt imot Strømsgodset.

(©NTB)

Flere nyheter: