Menu
Bodø/Glimt tapte for Linfield i mesterligakvalifiseringen tirsdag. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Glimt tapte for Linfield etter forsvarstabbe: – Blytungt

Bodø/Glimt var klart best i Nord-Irland, men en sen forsvarstabbe ga Linfield 1-0-seier i mesterligakvalifiseringen. Glimt slå tilbake på hjemmebane neste uke.

Av NTB | 19.07.2022 23:00:45

Sport: Avgjørelsen falt etter 82 minutter. Etter å ha styrt oppgjøret i samfulle minutter, tabbet Marius Høibråten seg ut og forærte ballen til Kirk Millar som lobbet ballen over Glimt-keeper Nikita Haikin.

Scoringen utløste ville jubelscener hos de fremmøtte i Belfast. Med tapet må Glimt vinne på hjemmebane neste uke om håpet om mesterligaspill skal leve videre.

– Det er blytungt når det ender som det gjør. Man blir straffet hardt når man er ute i Europa. De skal få kjørt seg greit på Aspmyra, så det er ikke noe å være bekymret over. Vi skal slå tilbake og vise hvor skapet skal stå, sa Amahl Pellegrino til Avisa Nordland.

– Det er ikke over, fortsatte han.

Glimt tok seg forbi færøyske Klaksvik i den første runden. Der hadde de med seg et 3-0-resultat fra hjemmekampen, men gjorde det unødvendig spennende da de tapte 1-3 borte.

Skulle Glimt avansere til neste kvalifiseringsrunde venter enten litauiske Zalgiris eller svenske Malmö. Zalgiris vant den første kampen 1-0 tidligere tirsdag.

Laget som går videre til den neste runden er dessuten sikret europacupspill. Deltakelse i den tredje kvalifiseringsrunden gir i verste fall gruppespill i conferenceligaen, der Glimt overrasket sist sesong.

Glimt tok føringen fra start, men de store sjansene lot vente på seg. Etter 24 minutter rullet Glimt flott opp, men avslutningen fra Ulrik Saltnes ble slått vekk av Linfield-keeper Chris Johns. Ingen av lagene fikk ballen i mål før pause, men Glimt var klart skarpest i banespillet.

Hugo Vetlesen kom også til muligheter, men han fikk ikke trykk nok i skuddene til å true Johns. Etter en drøy time gjorde Glimt to bytter. Inn kom Boniface og Pellegrino, som har vært skarp som innbytter den siste tiden.

De bortkastede sjansene skulle koste etter 82 minutter. Glimt forsøkte å spille seg ut bakfra, og Høibråten kom under et stort press. Han slo så en løs pasning som Millar snappet opp og satte kursen mot mål.

Han hadde skrå vinkel mot mål, men med en flott lobb fikk han ballen over Haikin og i det lengste hjørnet.

Toppscorer i kvalifiseringen, Victor Boniface, startet kampen på benken, mens Runar Espejord fikk tillit på topp fra start i Belfast.

Sistnevnte kom til en god mulighet like etter innhoppet, men etter å ha dratt av flere spillere, ble avslutningen stoppet på streken og etter hvert klarert.

(©NTB)

Flere nyheter: