Menu
Bodø/Glimts trener Kjetil Knutsen står foran en ny Europa-kveld. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Glimt-sjefen om cupdramaet: – Har forkludret oppladningen vår litt

Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen vedgår at situasjonen som oppsto rundt cupkampen mot Aalesund tvang fram endringer i oppladningen foran AZ Alkmaar-kampen.

Av NTB | 09.03.2022 14:40:16

Sport: Torsdag møter Glimt den nederlandske klubben til første kamp i kvartfinalen i conferenceligaen på Aspmyra. Returen går en uke senere i Nederland.

Norges Fotballforbund ville at 4. rundekampen i cupen mellom Glimt og Aalesund skulle spilles sist helg, i stedet for kommende helg. Beslutningen ble tatt for å gi Glimt best mulige forutsetninger for å lykkes i Europa.

Flyttingen likte Aalesund mildt sagt dårlig. Sunnmørsklubben endte opp med å ikke stille til kamp, hvilket førte til at Glimt fikk walkover.

– En veldig vanskelig situasjon. Da vi hadde spilt første kamp mot Celtic, henvendte vi oss til forbundet om at vi var i en posisjon der vi kunne gå videre i Europa. Vi henvendte oss både muntlig og skriftlig. Så ble dette en føljetong som alle i Bodø/Glimt opplever at ble trist for norsk fotball, sa trener Knutsen da han møtte pressen onsdag.

– Det er resultatet her som er trist, at kampen ikke ble spilt. Det har forkludret oppladningen vår litt. Jeg fikk beskjed fredag ettermiddag om at kampen ikke skulle spilles. Da måtte vi endre vårt opplegg, fortsatte han.

– Vi er veldig stolte av å være i en slik sluttspillkamp. Dette er en historisk kamp for Glimt. Så vet vi at vi møter et topplag fra Nederland som er i veldig god form. Kanskje er de favoritter og vi litt underdogs. Det er en situasjon vi er godt kjent med. Det endrer samtidig ingenting i forhold til hvordan vi vil angripe kampen, sa Knutsen.

Han beskrev Alkmaar som hardtarbeidende, fysisk og gode i gjenvinningsspillet.

Glimt-kunstgresset har også vært tema foran torsdagens kamp. De siste dagene har det vært jobbet hardt med å jevne ut humper i underlaget.

– Den har i hvert fall sine åpenbare svakheter etter en litt heftig brøytetur, men skal være i god skikk nå, har jeg blitt fortalt, sa Glimt-kaptein Ulrik Saltnes.

– Det blir spennende. Alkmaar er et lag Glimt har forutsetninger til å slå. Jeg har sett 15 kamper med Alkmaar, sier han.

Bodø-klubben har dominert norsk fotball i et par år og er eneste norske klubb igjen i europacupene.

Aslak Fonn Witry, Håkon Evjen (tidligere Glimt-spiller) og Fredrik Midtsjø er nordmenn i AZ.

Knutsen var samtidig klar på at laget hans er godt forberedt foran det som blir en utfordrende oppgjør torsdag.

Landslagssjef Ståle Solbakken sier til NTB at den nederlandske klubben er en motstander Glimt bør kunne slå.

(©NTB)

Flere nyheter: