reklame
Menu
Kasper Junker feirer sin 19. scoring for sesongen da han sørget for 1-0. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Glimt sikret historisk seriegull – slo Strømsgodset 2-1

Bodø/Glimts to dansker sørget for at gultrøyene omsider kunne slippe jubelen løs og feire seriegull i Eliteserien etter 2-1-seier mot Strømsgodset søndag.

Av NTB | 22.11.2020 22:08:01

Sport: Ett poeng ville være nok for Glimt i kampen mot Strømsgodset for å sikre klubbens første seriegull. Det er også det første seriegullet til en nordnorsk klubb.

Duoen Kasper Junker og Philip Zinckernagel hadde meg seg dansk dynamitt til Drammen og sørget for at gultrøyene var oppe i 2-0 før tolv minutter var spilt. Valdimar Ingimundarson reduserte seks minutter før slutt, men takket være en god Nikita Khajkin i Glimt-buret ble det ikke flere mål for et nedrykkstruet Godset.

Glimts gullfeiring søndag kveld vil gå uten de ferske landslagsspillere Marius Lode og Patrick Berg, som sitter i karantene etter at det ble påvist koronasmitte i landslagstroppen.

Strømsgodset ligger på kvalifiseringsplass, ett poeng bak Start og Brann. Drammenserne har ikke vunnet en seriekamp på sine elleve siste forsøk.

Salvesen kom til en god mulighet da Godset-spillerne sto i kø i Glimt-feltet, men spissens heading gikk over. Like etter var Zinckernagel på plass på 17 meter. Et noe passivt Godset-forsvar sto og så på at dansken dunket inn ballen hardt og lavt til venstre.

Deretter skapte Godset flere gode muligheter. Etter 30 minutter kom Ingimundarson fri og headet hardt mot mål, men Khajkin reddet godt. Keeperen måtte igjen fram med hanskene da Lars-Jørgen Salvesen avsluttet fra 17 meter etter 39 minutter. Minuttet senere var han godt plassert og reddet igjen på Valdimar Ingimundarsons avslutning.

Khajkin, som flere sådde tvil om før sesongen, sto nok en god kamp og sørget nærmest egenhendig for at Strømsgodset ikke scoret før pause.

Glimt tok mer over og fikk muligheten til å avgjøre det hele ved Ola Solbakken etter en time, men han gikk for egne muligheter, og Viljar Myhra reddet godt. Han ville ikke være noe dårligere enn Glimts Khajkin og vartet opp med en ny kjemperedning på et hardt skudd fra Elias Hagen.

Glimt fortsatte å skape sjanser på kontring mot et offensivt Godset. Solbakken satte opp Junker i en god posisjon, men spissen skjøt over.

Ingimundarson reduserte etter et flott innlegg av Mikkel Maigaard med seks minutter igjen. Godset satte inn en sluttspurt, men Khajkin var stødig og holdt ballen unna nettmaskene og sikret seier for Glimt, som kunne gjøre seg klare til å feire sitt historiske seriegull.

Kveldens oppgjør startet med solid Glimt-dominans. En liggende Junker brukte knottene til å sette kampens første mål og sitt 19. mål for sesongen.

Strømsgodset fortsatte sitt gode spill etter pause og hadde ballen mest. Men innleggene var ikke alltid presise, og Khajkin tok det han skulle på det som kom fra drammenserne som sliter i bunnen av tabellen.

(©NTB)

Flere nyheter: