reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Philip Zinckernagel scoret to mål da Bodø/Glimt slo Brann. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Glimt-profil offensiv før møtet med Milan: – Kan få til det samme som her

Bodø/Glimt vant 3-1 over Brann søndag. Nå sikter Jens Petter Hauge og lagkameratene seg inn mot ny seier over Milan i europaligakvalifiseringen.

Av NTB | 20.09.2020 21:37:56

Sport: Kåre Ingebrigtsens Brann imponerte i første omgang i søndagens kamp og kunne faktisk gått opp i ledelsen hjemme mot Bodø/Glimt, men i 2. omgang viste bortelaget hvorfor de mest sannsynlig kommer til å vinne Eliteserien.

Anført av Zinckernagel og Hauge ble det til slutt veldig komfortabelt for Glimt etter at Zinckernagel fikk hull på byllen rett etter pause.

Med seieren fortsetter ferden mot et suverent seriegull for Glimt etter at Molde nok en gang tapte lørdag. Med 3-1-seieren er Bodø-laget nå hele 16 poeng foran serietoeren på tabellen. Nå sikter laget høyt og vil videre i Europaliga-kvaliken.

På torsdag venter nemlig fotballstorheten Milan på San Siro. En selvsikker Jens Petter Hauge har tro på at laget hans kan utrette noe mot gigantene fra Milano.

– Jeg tror vi kan få til det samme som det her, bare vi glemmer hva slags anledning det er og tørr å spille som vi har gjort i kanskje 20 kamper i Eliteserien. Det er da vi har en sjanse, sier Hauge til Eurosport om stormøtet.

Bodø/Glimts trener Kjetil Knutsen er full av beundring av sine egne spillere som på gang klarer å sanke inn trepoengere.

– Jeg er imponert over at vi klarer å nullstille og komme tilbake igjen til hver kamp. Det er utrolig krevende og til nå så har de vært utrolig flinke til å håndtere det, så det gjør meg stolt og det viser at gruppen har blitt ekstremt mye mer robust siden 2019, sier Knutsen til Eurosport.

Thomas Grøgaard kunne sette inn et trøstemål for Brann, som tross 1-3-tapet hevet seg fra 1-5-tapet for Vålerenga i forrige serierunde.

Etter stormøtet mot Milan torsdag, skal Glimt møte et formsterkt Vålerenga hjemme i Bodø søndag. Samme dag spiller Brann mot Kristiansund.

Brann fikk en god mulighet etter 17 minutters spill da Robert Taylor dro seg fint fri og slo inn i boksen. Thomas Grøgaard fikk stå ganske upresset, men fikk ikke presset volleyskuddet ned og avslutningen seilte over mål.

Sju minutter senere fikk Daouda Bamba en god mulighet, men skuddet gikk rett på keeper.

Bergenserne demmet godt opp for Glimt, og lagene gikk til pause med 0-0.

Patrick Berg plukket opp ballen på egen 16-meter og sendte kjapt i gang til Zinckernagel. Dansken kombinerte med Jens Petter Hauge, før han til slutt kunne sette sitt 12. mål for sesongen.

Et kvarter senere scoret Zinckernagel sitt annet mål for dagen med et lurt skudd fra utenfor 16-meteren. Kantspilleren fikk stå ganske alene midt foran mål og prikket inn 2-0 bak en utspilt Håkon Opdal i Brann-buret.

Etter to mål fra Zinckernagel svarte Hauge med sin 14. scoring for sesongen og er dermed fortsatt Glimts toppscorer. 20-åringen satte på turboen mot et Brann-lag som rygget og rygget og etter to forsøk satt ballen i nettet for Hauge.

– Når Philip begynner med to så må jeg henge meg på. Vi sentrer til hverandre og vil at hverandre skal score og da ser du hvordan det ender opp, sier Hauge.

Grøgaard scoret endelig for Brann med drøyt ti minutter igjen å spille, men fikk bare pyntet på resultatet.

I Eliteserien fortsatte i alle fall laget å briljere, selv på naturgresset på Brann Stadion.

Ikke overraskende kontrollerte Glimt søndagens eliteseriekamp fra start, og Ulrik Saltnes fikk en god mulighet på hodet etter 13 minutter som gikk utenfor.

Brann spilte med mer og mer selvtillit etter å ha vært fullt på høyde med de suverene serielederne fra Bodø før hvilen, men Glimt tok likevel ledelsen etter 51 minutter på typisk vis.

(©NTB)

Flere nyheter: