Menu
Victor Boniface ble scoringshelt da Bodø/Glimt vant stort i mesterligakvalifiseringen onsdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Glimt pangstartet CL-jakten – hattrick fra Boniface

Victor Boniface var banens gigant i Bodø/Glimts 3-0-seier over Klaksvik i mesterligakvalifiseringen. Returkampen på Færøyene bør bli en formalitet.

Av NTB | 06.07.2022 20:16:14

Sport: Med to mål før pause og en straffescoring etter ble Boniface et vellykket valg på topp. Før kampen var det knyttet spenning til om nigerianeren eller Runar Espejord skulle starte.

– Dette var første gangen jeg scoret hattrick. Det føles godt. Jeg er glad for å få muligheten til å vise meg fram, sa Boniface til VG etter seieren.

Han gjorde 1-0 tidlig på Aspmyra. I etterdønningene av en corner vendte han om og styrte inn ballen fra sju-åtte meter. Det kladdet litt for Glimt på den siste tredelen, men det ble uansett ny måljubel etter en halvtime.

Denne gangen scoret en skliende Boniface på et perfekt innlegg fra Ola Solbakken. Samme mann fullførte hattricket et snaut kvarter ut i annen omgang.

Boniface ble senere erstattet av Espejord. Etter kampen fikk målhelten ros fra Solbakken.

– Han er et beist med et vilt potensial. Han har vært uheldig med skader, men vi vet alle hvor god han kan bli. Vi ser det mer og mer. Folk skjønner nok ikke hvor mye han har i seg, sa han til VG om lagkameraten.

Klaksvik bød aldri Bodø/Glimt på trøbbel. Returoppgjøret spilles neste tirsdag neste uke. Nordlendingene møter enten The New Saints (Wales) eller Linfield (Nord-Irland) i 2. runde av Champions League-kvalifiseringen.

Etter det vanker det ytterligere to runder om Glimt skal ta seg til gruppespillet i den gjeveste europacupen. Der har ikke Norge hatt et lag siden Rosenborg kvalifiserte seg i 2007.

Senere ble det likevel et europaeventyr på Glimt. I conferenceligaen spilte de seg til kvartfinalen etter blant annet å ha slått Roma to ganger i gruppespillet.

Glimt tar imot Sarpsborg i Eliteserien førstkommende lørdag.

Fra straffemerket gikk ballen høyt oppe til venstre via metallet. Glimt fikk muligheten etter en færøysk hands på en corner.

Selv er Solbakken koblet til Roma og Serie A-fotballen. Onsdag ville han ikke si mer enn at italienerne er en av mange klubber som er interessert i ham.

Det er andre gang Glimt får sjansen til å ta seg til den pengestinne turneringen. I fjor var Bodø-laget uheldig med trekningen, møtte polske Legia Warszawa og røk ut etter 2-5-tap sammenlagt i første runde.

(©NTB)