reklame for Sheiken Bowling
Menu
Bodø/Glimt feirer en av sine seks scoringer i europaligakvalifiseringen mot Zalgiris Kaunas forrige uke. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Glimt møter nytt Zalgiris i europaligakvalifiseringen

Bodø/Glimt møter Zalgiris Vilnius i europaligaens 2. kvalifiseringsrunde. Viking får besøk av Aberdeen, mens Rosenborg skal til Latvia for å møte Ventspils.

Av NTB | 31.08.2020 13:23:08

Sport: Det ble utfallet av trekningen som ble foretatt i Nyon mandag. Rosenborg var på bakgrunn av sine tidligere europacupmeritter seedet, de to andre norske lagene var useedet.

Glimt knuste Zalgiris Kaunas i første kvalifiseringsrunde i forrige uke og får besøk av et nytt Zalgiris-lag fra Litauen i den neste runden 17. september, denne gang fra hovedstaden Vilnius.

Den norske serielederen hadde tre alternative motstandere i trekningen, blant dem Milan med Zlatan Ibrahimovic. Utfallet ble en noe lettere motstander. Zalgiris Vilnius ligger på 2.-plass i sin hjemlige serie, to poeng foran Zalgiris Kaunas.

– Helt nydelig, sier Aasmund Bjørkan til an.no etter trekningen der Milan må møte Shamrock Rovers i Irland og Hibernians fra Malta tar imot ungarske Fehérvár.

Rosenborg er eneste norske lag som må spille borte, men Ventspils bør være en overkommelig oppgave. Laget er i øyeblikket på 4.-plass i latvisk eliteserie, 19 poeng bak ledende Riga.

– Det er en ok trekning for oss. Jeg kjenner laget og ligaen. I tillegg er det kort reisevei, sier RBK-trener Åge Hareide til rbk.no.

2. kvalifiseringsrunde spilles torsdag 17. september. Den 3. kvalifiseringsrunden spilles en uke senere, og alternative motstandere i den runden blir klare ved en trekning tirsdag.

For å komme med i europaligaens gruppespill må lagene også ta seg gjennom en fjerde og siste kvalifiseringsrunde som spilles 1. oktober.

Viking møter skotske Aberdeen i et oppgjør mellom to lag fra oljebyer. Aberdeen har vunnet tre av sine fire første kamper i hjemlig eliteserie og ligger på 4.-plass. Laget fikk to kamper utsatt etter at åtte spillere tidlig i august brøt smittevernreglene med et barbesøk og to av dem ble koronasmittet, så laget har spilt færre kamper enn tetduoen.

Cupmester Viking går inn i kvalifiseringen i 2. runde, mens Glimt og Rosenborg vant på hjemmebane i første runde.

(©NTB)

Flere nyheter: