reklame for Utvik Autoservice
Menu
Landslagssjef Lars Lagerbäck og assistenttrener Per Joar Hansen tok ut troppen til landskampene mot Østerrike og Nord-Irland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Glimt-kometen Berg får sjansen av Lagerbäck

Bodø/Glimts Patrick Berg var med da Lars Lagerbäck presenterte sin landslagstropp mandag.

Av NTB | 24.08.2020 11:38:04

Medisin og helse: Etter flere måneder i pandemi-karantene i Nord-Sverige var Lagerbäck (72) tilbake på Ullevaal stadion mandag. Der tok han ut troppen til de kommende landskampene mot Østerrike og Nord-Irland.

Lagerbäck har tatt ut uvanlig mange spillere denne gangen. Antallet endte på 25. Det er to flere enn normalt. Bakgrunnen er usikkerheten rundt reiserestriksjoner og karanteneregler.

På listen sto blant andre Patrick Berg.

– Han er en interessant spiller. Bra med ballen og klok. Det skal bli veldig interessant å se han på trening med disse spillerne, og framfor alt lære han å kjenne, sa Lagerbäck.

Landslagsdebutanten fikk også gratulasjon av kulturminister Abid Raja (V).

– Jeg vil få gratulere Patrick Berg med at han for første gang er tatt ut på landslaget. Akkurat som sin far og sin farfar før det igjen, sa han.

Landslagsdebutant Berg er sønn av Ørjan Berg.

– Det er mye som har påvirket oss under forberedelsene og med de bestemmelsene som Uefa har lagt ut, sa Lagerbäck.

Lagerbäck pekte mandag på at mange av spillerne er midt i en hektisk og unormalt sen sesongoppkjøring når landslagstroppen samles i månedsskiftet.

– Det er mange spillere som er i oppkjøring, og mange har tøff belastning. Jeg håper vi ikke får dem hit ikke altfor tungt trenet, sa svensken.

Det var knyttet spenning til om noen av Bodø/Glimts fremadstormende unggutter ville få sjansen i troppen denne gangen. Jens Petter Hauge og Fredrik André Bjørkan ble begge ble henvist til U21-troppen, mens Patrick Berg fikk sjansen.

Spesielt Hauge var nevnt som en mulig mann for en utvidet Lagerbäck-tropp.

– Jens Petter har hatt en flott sesong så langt. Han har vist et meget bra nivå i Norge. Nå får han sjansen til å vise Lars og alle andre hva han står for internasjonalt, sa U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud.

Norge spiller hjemme mot Østerrike 4. september og borte mot Nord-Irland tre dager senere. Begge kamper inngår i Uefas nasjonsliga.

8. oktober kommer EM-omspillets semifinale mot Serbia i Oslo. Vinner Norge den kampen, venter «finale» mot Skottland eller Israel kort etter. Også den er lagt til Oslo.

Sluttvinneren får plass i EM-sluttspillet neste år. Norge har ikke spilt et mesterskap for A-landslaget herrer siden EM i 2000.

Dersom det norske laget kommer seg til europamesterskapet, venter kamper i Glasgow og London mot Kroatia, Tsjekkia og England i perioden 14. til 22. juni.

Fotballforbundet valgte å bruke store deler av Det europeiske fotballforbundets virusprotokoll under pressekonferansen. Alle involverte måtte bære munnbind og respektere en tometersregel.

Håvard Nordtveit (kneproblemer) og Ole Selnæs (strenge karantenebestemmelser i Kina) er ikke med i troppen.

(©NTB)

Flere nyheter: