Menu
Victor Boniface scoret hattrick i Bodø/Glimts første kamp i årets mesterligakvalifisering. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Glimt kan møte Malmö i jakten på CL-millioner

Bodø/Glimts rute til pengestinne Champions League er nesten komplett. Danker de ut Linfield (Nord-Irland), venter enten litauiske Zalgiris eller svenske Malmö.

Av NTB | 18.07.2022 12:30:48

Sport: Det ble klart i mandagens trekning av turneringens 3. kvalifiseringsrunde.

Glimt tar seg dit hvis Linfield slås over to kamper. Den første spilles i Belfast tirsdag, mens returen går på Aspmyra onsdag 27. juli. Alt annet enn norsk suksess vil være en stor skuffelse.

Kampene mot Zalgiris eller Malmö spilles en av dagene 2.-3. og 9.-10. august. Den første avvikles i Norge om Glimt har tatt seg videre. Sammenlagtvinneren går inn i et omspill og vil kun ha ett hinder igjen før Champions Leagues lukrative gruppespill.

I fjor håvet Malmö inn tett på 300 millioner kroner på en plass i gruppespillet.

Bodø/Glimt slo ut Klaksvik 4-3 sammenlagt i 1. kvalifiseringsrunde. Det ble 3-0 foran egne fans, men på Færøyene holdt det på å gå skikkelig ille (1-3-tap).

Det er andre gang at Glimt jakter på mesterligaspill. I fjor var nordlendingene uheldige med trekningen, møtte polske Legia Warszawa og røk rett ut etter 2-5-tap over to kamper.

Glimt har et sikkerhetsnett hvis det blir exit i CL-kvalifiseringen. Skulle det skje allerede mot Linfield, går de inn i 3. kvalrunde til europaligaen og møter Qarabag (Aserbajdsjan) eller Zürich (Sveits). Tap der gir omspillssjanse i conferenceligaen.

Seier over Zalgiris eller Malmö garanterer Glimt en plass i conferenceligaens gruppespill, men først vil de få muligheten til å ta seg til europaligaen via et omspill.

Norge har ikke hatt et lag kvalifisert til den gjeveste europacupen siden Rosenborg deltok høsten 2007. Det ligger enorme summer i CL-potten.

Senere ble det likevel et europaeventyr på de gulkledde. I conferenceligaen spilte Glimt seg til kvartfinalen etter blant annet å ha slått Roma to ganger i gruppespillet.

(©NTB)

Flere nyheter: