reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Bodø/Glimts Jens Petter Hauge og Patrick Berg under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Bodø/Glimt. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Glimt i rute til ellevill 100-målsrekord til tross for poengtap mot Vålerenga

Vålerenga gikk rett i strupen på den suverene serielederen Bodø/Glimt og ga seg ikke selv etter dødelige Glimt-kontringer. Det ga 2-2 og et sterkt VIF-poeng.

Av NTB | 08.08.2020 20:02:44

Sport: Etter 2-2-kampen i Oslo står Bodø/Glimt med 45 mål på 13 kamper. Det gir et målsnitt på 3,46 per kamp. Dersom Glimt holder samme stil ut sesongen, vil den norske målrekorden bli knust i fillebiter.

3,46 mål per kamp i 30 kamper gir nemlig hele 103 mål. Rosenborg-rekorden på 87 mål i den magiske 1997-sesongen er ikke i nærheten. Da ble det bare spilt 26 kamper, noe som gir et snitt på 3,34 mål per kamp.

For på corneren, som kom i kampens første spilleminutt, trillet Matthías Vilhjálmsson inn 1-0. I kaotiske åpningsminutter for gjestene kunne det ha blitt enda flere VIF-mål.

I stedet ble Vålerenga straffet av det Glimt er aller best til: Gjenvinning av ball og alle mann rett i angrep.

Vålerenga presset på for utligning etter hvilen. Med kvarteret igjen å spille fikk Aron Dønnum muligheten etter strålende forarbeid av Osamene Sahraoui. Dønnum holdt hodet kaldt og løftet inn 2-2. Vålerenga hadde flere muligheter til å ta seieren, men avslutningene var ikke gode nok.

– Det er kjipt, for vi kan egentlig vinne. Men vi tar med oss ett poeng mot et bra lag. Vi styrer stort sett hele andre omgang, sa Dønnum til Dplay.

– Det å snakke om at vi er slitne tror jeg vil bli en selvoppfyllende profeti. Det blir mas om det samme og unnskyldninger, sa Knutsen.

Glimt-stjernen Jens Petter Hauge var heller ikke helt fornøyd etter uavgjortresultatet.

– Det er greit sånn som kampen blir. Det er en jevn kamp, men jeg er litt skuffet over måten vi spiller på i andre omgang, det blir passivt og vi er redde. Vi får noen store sjanser, men vi må hjem og trene, sa Hauge.

Bodø/Glimt beholder serieledelsen med 35 poeng etter 13 kamper, men det er nå bare fire poeng ned til Molde. Vålerenga klatret opp til tredjeplassen, men er hele tolv poeng bak Glimt.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo uttalte før Glimt-kampen at han har latt seg overraske over Glimt-suksessen. Spillerne hans viste fra start at de iallfall ikke ville legge seg bakpå. Vålerenga gikk rett i angrep, fikk en corner og satte en støkk i gjestene.

Først ble det 1-1 da Jens Petter Hauge satte på turboen, gikk i rom og fintet seg forbi svimle VIF-forsvarere før han løftet ballen i mål. Så var det spiss Kasper Junker sin tur til å gjøre det samme, denne gangen ville Hauge nemlig være servitør etter å ha kommet seg løs på kanten like før pause.

– Det er en fotballkamp som lever hele veien. Vi lager 1-0 for dem, men måten vi greier å komme tilbake igjen i første omgang er jeg stolt over, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen til Dplay.

(©NTB)

Flere nyheter: