Menu
Victor Boniface satte inn 3-1 og 4-1 for Bodø/Glimt i eliteseriekampen mot Sarpsborg 08 lørdag. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Glimt glitret mot Sarpsborg – slo tilbake etter marerittstart

Bodø/Glimt fikk en verst tenkelig start mot Sarpsborg 08, men skrudde etter hvert på sjarmen og vant 4-1 i lørdagens kamp i Eliteserien i fotball.

Av NTB | 09.07.2022 18:01:16

Sport: Etter en fryktelig start på kampen med baklengs etter 27 sekunder, sørget Hugo Vetlesen, Ulrik Saltnes og Victor Boniface (to mål) for at Bodø/Glimt fikk den perfekte revansj etter forrige eliteserietap mot Odd.

– Det er sterkt av oss å komme tilbake på den måten, og jeg synes vi leverer en god prestasjon. Å vinne fotballkamper er alltid gøy, sa en smørblid Boniface til Discovery etter kampslutt.

Nigerianeren satte inn 3-1 på åpent mål før han satte 4-1 fra straffemerket like før slutt.

Nordlendingene skapte store problemer for gjestene fra Sarpsborg, som til slutt måtte plukke fire baller ut av nettet. Dermed røk også muligheten til å bryte en vond rekke mot de gulkledde. Sarpsborg har nå spilt ti seriekamper på rad uten seier mot Bodø/Glimt.

– Vi starter kampen på en god måte og skaper flere gode brudd. I begynnelsen av kampen har vi nok muligheter til nesten å avgjøre kampen. Glimt er dyktige ballen, og vi sliter med å finne roen utover i andre omgang. Uansett så er vi nødt til å få opp bunnivået, sa Sarpsborg-spiller Mikkel Maigaard etter kampslutt.

Bodø/Glimt-kaptein Saltnes oppsummerte kampen med å sende et stikk til de andre eliteserielagene.

– Det var gøy å møte et lag som prøvde å spille fotball, og det var noe annet enn å møte en lavtliggende sekser som vi ofte pleier å gjøre. Vi spiller fryktelig dårlig fra start og gjør mange feil. Etter hvert klarer vi å ta bedre vare på ball, og da ser plutselig ting veldig annerledes ut, sa han.

Og Moes frafall skulle vise seg å koste dyrt allerede etter 27 sekunder. En lang ball i bakrom ble totalt feilberegnet av den 22-årige danske erstatteren.

Det utnyttet Steffen Lie Skålevik effektivt, og satte inn kampens første mål bak Nikita Haikin.

Lørdagens resultat sender Bodø/Glimt opp på en foreløpig 3. -plass, åtte poeng bak Lillestrøm på tabelltopp. Sarpsborg passeres av Bodø/Glimt og ligger nå på 6. -plass med 19 poeng.

Førstkommende tirsdag reiser Glimt til Færøyene for å forsøke å sikre avansementet til neste kvalifiseringsrunde til mesterligaen. Neste ut for Sarpsborg er bortekamp mot Vålerenga i Eliteserien neste søndag.

Noen timer før kampstart bekreftet Glimt-lege Morten Sørgård at både Amahl Pellegrino og Brede Moe måtte stå over lørdagens batalje mot Sarpsborg. Inn på laget fra start for Pellegrino kom Joel Migusha (19), mens Moe ble erstattet av danske Japhet Sery Larsen (22).

Snaut halvveis ut i omgangen sørget Hugo Vetlesen for balanse i regnskapet på Aspmyra. Ett minutt før pause var snuoperasjonen et faktum da kaptein Ulrik Saltnes headet inn 2-1 til vertene. Helten fra onsdagens kamp mot Klaksvik, Victor Boniface, satte spikeren i kista med 3-1 og 4-1, det siste fra straffemerket.

(©NTB)