Menu
Aalesund er ute av cupen uten å ha spilt hjemmekampen mot Bodø/Glimt. Foto: Javad Parsa / NTB

Glimt får walkover i cupen – ingen straff for Aalesund

Bodø/Glimt går rett til kvartfinalen i fotball-NM. Det er endelig klart at de gulkleddes oppgjør mot Aalesund ikke blir spilt.

Av NTB | 04.03.2022 18:02:58

Sport: AaFK skulle ha tatt imot Glimt til 4. runde i cupen søndag, men sunnmøringene ville ikke møte opp. De siste dagene har striden vært en større mediesak.

Norges Fotballforbund opplyste fredag at det ikke har vært mulig for partene å bli enig om en ny dato. «Alle steiner er snudd», står det i redegjørelsen.

Bakgrunnen for Aalesunds kampnekt i helgen er koronasmitte og skader i stallen. Oppgjøret ble nylig flyttet fram en uke til 6. mars etter at Bodø/Glimt tok seg videre i conferenceligaen. Avansementet ga nye kamper i den turneringen 10. og 17. mars.

– Vi er ikke fornøyd med ikke å få muligheten til å delta i NM. Vi hadde sett fram til å få en folkefest, sier AaFKs administrerende direktør Geir S. Vik i en pressemelding.

Klubben blir ikke straffet av NFF. Den risikerte i verste fall å bli utestengt fra cupen i tre år. Ifølge forbundet er partene enige om å ha en dialog videre om Aalesunds tapte inntekter.

– Nå har det kommet en beslutning, men det gjenstår fortsatt å få svar på spørsmålet om økonomisk kompensasjon, sier Vik.

– Vi får ta kritikken for at vi ikke så inn i glasskula tidligere og planla dette bedre. Det gjelder både oss, Norsk Toppfotball og klubbene, sa Fisketjønn til NRK.

Kvartfinalene i cupen spilles allerede helgen 19.-20. mars. Det har gjort det ekstra vanskelig å utsette Aalesunds nå avlyste hjemmekamp.

NFF har en strategi om å legge til rette for lag som spiller i Europa, men framskyndingen av cupduellen ble ikke godt mottatt i AaFK. Nå er konflikten løst.

NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn sa tidligere i uken dette om kjeften han og forbundet har fått for NM-floken:

(©NTB)