Menu
Glenn Solberg og hans svenske landslag kunne juble for EM-billett onsdag. Her fra VM i januar. Foto: Jonas Ekstrømer/TT / NTB

Glenn Solbergs svenske landslag EM-klart

Glenn Solberg og hans svenske landslag i håndball kunne onsdag feire EM-billett etter at Romania ble slått 31-23 på bortebane.

Av NTB | 28.04.2021 20:39:45

Sport: Norge mangler fortsatt ett poeng på å kvittere ut billett til sluttspillet i Ungarn og Slovakia, mens saken er i boks for Sverige etter den fjerde strake seieren. Også Danmark er EM-klar etter borteseier 30-29 i Sveits.

Også Russland og Nord-Makedonia sikret EM-billett onsdag. Dermed er 10 av 24 sluttspilldeltakere klare. Vertslandene, Spania og Kroatia var forhåndskvalifisert, mens Tyskland ble EM-klar i januar og Serbia i februar.

Sveriges kamp var jevn i noen minutter, men fra 3-3 dro svenskene fra. Neste gang hjemmelaget scoret var det redusering til 4-11. Ledelsen var oppe i 13 mål før Romania fikk ta litt innpå mot slutten.

– Dette er fantastisk deilig, sa Niclas Ekberg, som ble toppscorer med sju mål.

– Spillet stemmer. Vi har et godt og kompakt forsvar med veldig gode målvakter som også leverer gode kontringspasninger. Det gir mange enkle mål.

Ekberg spilte sin femte landskamp under Solberg etter å ha stått over VM-sluttspillet som endte med sølv.

– Det er litt annerledes med en ny trener og nye ideer. Det er klart at spillet er utviklet, og spillerne passer godt inn i det, sier han.

Sverige har igjen kamper mot Montenegro fredag og Kosovo søndag, men er sikret topp-to-plassering i sin gruppe.

(©NTB)

Flere nyheter: