Menu
Glenn Solberg fikk en flott mesterskapsdebut som Sveriges landslagssjef i håndball. Foto: Peter Vikström, Handbollslandslaget /NTB

Glenn Solberg etter Sverige-seier: – Utrolig stolt

Norge tapte, men en nordmann hadde god grunn til å smile etter torsdagens kamper i håndball-VM. Glenn Solberg førte Sverige til klar seier.

Av NTB | 15.01.2021 00:23:04

Sport: Det svenske laget har knapt kunnet trene sammen i oppkjøringen, men det var vanskelig å merke da Nord-Makedonia ble knust 32-20. Det var Solbergs første sluttspillkamp som Sveriges landslagssjef.

– Jeg tror vi hadde fire eller fem tekniske feil, i en VM-premiere med så mange nye spillere og etter at vi bare kunne gjennomføre to treninger etter isolasjonen. Det gjør meg utrolig stolt, sa han.

Han har allerede satt sitt preg på laget. Godt forsvarsspill og hurtige kontringer var kjennetegnet.

– Vi har snakket mye om hvordan vi skal spille. I dag resulterte det i en fantastisk god kamp, sa Solberg.

Nord-Makedonia rykket på kort varsel inn som erstatter for Tsjekkia, som i likhet med USA i Norges gruppe måtte trekke seg fra VM-deltakelse som følge av koronasmitte.

Arrangøren satte på feil musikk da Sveriges nasjonalsang skulle spilles, men siden gikk det meste som det skulle for svenskene, som møter Chile lørdag og vertslandet Egypt mandag.

(©NTB)

Flere nyheter: