Menu
Marcus Rashford feirer en scoring for Manchester United i en ligakamp mot West Ham. Foto: Jon Super / AP / NTB

Glazer-familien åpner for å selge Manchester United

Manchester United jobber for å styrke økonomien via en tredjepart. Blant alternativene for Glazer-familien er å selge deler av eller hele klubben.

Av NTB | 22.11.2022 22:57:11

Økonomi og næringsliv: Det kommer fram i en børsmelding fra klubben. Temaet der er det United omtaler som «en prosess for å utforske strategiske alternativer».

Målet er å sikre framtidig vekst og at Manchester-klubben på en enda bedre måte utnytter mulighetene den har både sportslig og kommersielt.

United-styret vil vurdere flere alternativer. I tirsdagens melding blir blant annet innhenting av investorer og et salg nevnt.

– Vi vil evaluere alle alternativer for å sikre at vi tjener fansen vår på best mulig vis og at Manchester United maksimerer sine vekstmuligheter, sier brødreduoen Avram og Joel Glazer i en uttalelse.

Glazer-familien har aldri vært likt av United-fansen. Årsaken er måten amerikanerne sikret seg eierskapet på gjennom et såkalt fiendtlig oppkjøp i 2005.

Mye av kritikken mot dem har handlet om at Manchester United ble påført en stor gjeld som følge av overtakelsen. I tillegg er de blitt anklaget for å tyne ut penger fra klubben.

(©NTB)