reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Det er tirsdag glatte veier flere steder i landet. Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Glatte veier i store deler av landet

Det har tirsdag vært glatte veier mange steder i landet. Det har ført til en rekke trafikkuhell, men det er foreløpig ikke meldt om alvorlige personskader.

Av NTB | 01.12.2020 17:08:18

Vær: – Glatt, glatt, saltstrøing pågår på mange strekninger, sier trafikkoperatør Jeanette Andresen på Vegsentralen Øst for Oslo og Viken til Dagbladet tirsdag ettermiddag.

Etter regnet som kom på Østlandet mandag, med påfølgende minusgrader tirsdag, har det til tider vært svært utfordrende forhold både for kjørende og gående.

Det er meldt om en rekke trafikkuhell som følge av isen som ligger som en hinne på veibanen.

– Tre biler har på rad og rekke kjørt av veien og inn i autovernet på samme sted mellom Kløfta og Jessheim. Ifølge patruljen på stedet har det gått bra med førerne, men det er fryktelig glatt der. Rett og slett såpeglatt, sier operasjonsleder Atle Vesttorp i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

På Ullern i Oslo skled en postscooter av veien. Føreren ble ikke skadd, men scooteren fikk store skader, skriver Akersposten.

Også i nord er det glatt tirsdag. NRK skriver at E6 ved Heggelia i Indre Troms var stengt tirsdag ettermiddag i en periode på grunn av et vogntog med problemer på det glatte føret. Også i Målselv og Bardu ble det meldt om isete veier.

Altaposten skriver at det har vært utfordrende kjøreforhold på grunn av glatte veier i Finnmark.

Også i Bergen har de fått kjenne på det glatte føret, skriver Bergens Tidende.

(©NTB)

Flere nyheter: