reklame for Sheiken Bowling
Menu
Hampden Park beholder sine kamper i fotball-EM neste år og kan bli stedet der Norges landslag bryter 21 års sluttspilltørke. Foto: Scott Heppell, AP / NTB scanpix

Glasgow beholder sine kamper i fotball-EM: Bilbao kan leve farlig

Det skotske fotballforbundet bekrefter at Glasgow skal være blant vertsbyene i EM neste år. Uefa utsetter et styremøte med tre uker og har utfordringer.

Av NTB | 18.05.2020 16:47:54

Sport: Ett av de uavklarte spørsmålene Uefa må se på, er om Bilbao i Spania kan oppretteholde sin status som EM-arrangør neste sommer.

Dersom Norge tar seg helskinnet gjennom nasjonsligaomspillet om EM-plasser, skal Lars Lagerbäcks lag spille to gruppekamper i Glasgow. Serbia, Skottland og Israel er de tre andre landene som kjemper om den siste plassen i gruppa som også omfatter England, Kroatia og Tsjekkia.

Uefa-president Aleksander Ceferin sa i helgen til Bein Sports at ni av de 12 EM-vertsbyene er bekreftet for turneringen i 2021, men at det fortsatt gjenstår noen problemer med de tre siste. Det førte til medieoppslag i Skottland om at Glasgows status var i fare.

– Etter helgens spekulasjoner ønsker den lokale arrangøren i Glasgow å klargjøre at den har bekreftet sin status som vertsby i det omberammede Euro 2020, står det i en uttalelse på SFAs nettsted.

København måtte be om utsatt frist før byen kunne bekrefte at byen kan ta på seg sine kamper i EM-sluttspillet, men brikkene falt på plass i tide. Det er ukjent hvilke byer som fortsatt er usikre.

– Vi fortsetter diskusjonene med de tre byene. I prinsipp er planen fortsatt å avvikle sluttspillet i 12 byer, men om det ikke går er vi klare til å gjøre det i 11, 10 eller 9, sa Ceferin i helgen.

Mandag ettermiddag kom meldingen om at møtet 27. mai er utsatt til 17. juni. – Det gjenstår fortsatt noen spørsmål når det gjelder noen få kampsteder for EM 2020, skriver Uefa i en pressemelding.

Ett av disse skal ifølge nyhetsbyrået AP være spanske Bilbao. Der skal Spania etter planen spille sine tre gruppekamper i mesterskapet.

Ceferin sa i helgens intervju at klubber som på grunn av nasjonale myndigheters virustiltak ikke kan spille kamper i eget land blir nødt til å spille hjemmekampene på nøytral bane utenfor landets grenser.

– Selv om de endelige vertsbyene offentliggjøres først etter Uefa-styremøtet 27. mai, føler vi det riktig å klargjøre dette etter de uriktige medieoppslagene. Bekreftelsesbrevet ble sendt 14. mai sammen med all etterspurt dokumentasjon.

Han sa også at Uefa har en plan for å fullføre mesterligaen og europaligaen i august. – Styremøtet 27. mai skal bekrefte datoene, men om dagens situasjon vedvarer så kommer vi til å fullføre europacupsesongen i august, sa han.

(©NTB)

Flere nyheter: