reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Manchester United og manager Ole Gunnar Solskjær må inntil videre spille bak lukkede dører. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

Gladnyhet for Liverpool – Solskjærs United får nei til tilskuere

Ti Premier League-klubber får igjen slippe publikummere inn på tribunen fra neste helg. Liverpool har klarsignal, Manchester United fikk nei.

Av NTB | 26.11.2020 15:08:00

Sport: Likevel får Ole Gunnar Solskjærs menn spille den første Premier League-kampen med tilskuere siden mars. Det blir bortekampen mot West Ham klokka 18.30 norsk tid lørdag 5. desember.

Allerede to dager tidligere slipper Arsenal inn 2000 tilskuere på sin europaligakamp mot Rapid Wien.

Den britiske regjeringen har åpnet for at tilskuere igjen kan slippes inn på britiske idrettsarenaer fra 2. desember. Enkelte steder kan så mange som 4000 personer få se idrett fra tribunen.

Hvor mange som får tilgang til å følge idrett fra tribuneplass, er avhengig av smittetrykket i det aktuelle området der idrettsarrangementet finner sted. Der smitten er lav kan 4000 fans slippe inn.

Ingen klubber i Premier League holder til i områder der det kan åpnes for så mange nå, melder Daily Mail og flere andre britiske medier.

Arsenal, Brighton, Chelsea, Crystal Palace, Everton, Fulham, Liverpool, Southampton, Tottenham og West Ham kan derimot planlegge for 2000 tilskuere til kampene som venter fra og med neste helg.

Manchester United har tidligere argumentert for at klubben trygt kan ta imot 23.500 tilskuere, men det blir ikke aktuelt i denne omgang.

Hvilke kamper som først spilles med tilskuere er klart etter at Premier League torsdag offentliggjorde tidspunkter for en ny bolk med kamper. Noen timer etter at West Ham tar imot Manchester United spiller Chelsea mot Leeds, også det foran et lite antall tilskuere.

Dagen etter blir det publikum også på nabooppgjøret mellom Tottenham og Arsenal.

Det er laget et nivåsystem for å klassifisere de ulike områdene i Storbritannia med hensyn til smittetrykk. Det er idrettsarenaer som havner inn under nivå én som får slippe inn flest fans.

De klubbene som ligger i områder som faller inn under definisjonen av nivå to, kan slippe inn 2000 tilskuere. På nivå tre blir kampene fortsatt spilt for tomme tribuner.

Det var helseminister Matt Hancock som torsdag offentliggjorde hvilke deler av Storbritannia som faller inn under de ulike nivåene.

Også den delen av den britiske breddeidretten som konkurrerer utendørs, får klarsignal til å gjenoppta aktiviteten når nedstengningen nå opphører. Her har det vært stans siden 5. november.

Allerede i oktober jobbet den britiske regjeringen med planer om å slippe fansen tilbake inn på idrettstribunene, men den gangen ble prosessen satt i bero som følge av en stor økning i antall smittetilfeller.

Verre ser det ut for de øvrige ti klubbene på øverste nivå i engelsk fotball. Aston Villa, Wolverhampton, Manchester United, Manchester City, Newcastle, Leeds, West Brom, Sheffield United, Leicester og Burnley må fortsatte spille bak lukkede dører.

Beskjeden om at tilskuere igjen kan bli å se på tribunene er gode nyheter for britiske klubber og forbund som har slitt økonomisk som følge av bortfall av billettinntekter.

(©NTB)

Flere nyheter: