Menu
Stina Nilsson skadet seg under semifinalen i sprinten i Otepää. Nå er det mye som taler for at den svenske sprintstjernen likevel blir klar til torsdagens VM-sprint. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Gladmelding for Nilsson: – Det går mot VM-start

Det skal mye til om ikke den svenske skistjernen Stina Nilsson stiller til start sprinten i ski-VM torsdag. Det er siste beskjed fra den svenske leiren.

Av NTB | 18.02.2019 11:48:34

Sport: Ifølge den svenske landslagssjefen Rikard Grip har Nilsson i det siste kunnet trene uten problemer. Hun pådro seg en muskelbrist i låret i verdenscupsprinten i Otepää i januar.

– Akkurat nå finnes det ikke noe som tilsier at hun ikke kommer til start torsdag, sier Grip til Expressen.

De første rapportene handlet om en skade som var så alvorlig at Nilsson trolig ville gå glipp av VM. Men de siste beskjedene har vært mer lovende, selv om en endelig avklaring om hennes endelige deltakelse fortsatt ikke er tatt.

Med tre dager til VM-åpningen er landslagssjefen innstilt på at Nilsson er på start.

– Det ser virkelig bra akkurat nå, men vi skal være ydmyke. Det er et skjørt tre vi balanserer på, sier han.

Stina Nilsson var i strålende form foran rennet i Estland, og hun hadde fire strake verdenscupseirer i sprint. Nå er spørsmålet om skaden har satt henne tilbake ettersom hun ikke har fått trent som planlagt før nylig.

Maiken Caspersen Falla er tittelforsvarer på kvinnenes VM-sprint i fri teknikk. Det var nettopp Falla som vant rennet i Otepää etter at Nilsson forsvant i semifinalen.

(©NTB)

Flere nyheter: