Menu
Ordfører Gaute Straume Epland (Ap). Foto: Stord kommune

Glad for at regjeringen går for Hordfast

All tvil er lagt til side når regjeringen nå er tydelige på at Hordfast skal gjennomføres som planlagt. Det gleder også ordfører Gaute Straume Epland (Ap) i Stord kommune.

Av Egil M Solberg | 30.05.2022 07:56:49

Hordfast: Statens vegvesen har prioritert 20 veiprosjekter for de neste seks årene. Forslaget om rekkefølge ble nylig oversendt Samferdselsdepartementet. Der er Hordfast på en åttendeplass.

Næringsminister Jan Christian Vestre opplyste allerede tidligere i år til Radio Haugaland at Hordfast lå fast i regjeringens veiplaner fremover.

Ordførerne på Haugalandet og i Sunnhordland gikk i april også sammen om en uttalelse vedrørende Hordfast. Der fremkommer det at det er bred enighet om at Hordfast er «nøkkelen» for fremtiden.

Det skal etter planen også bygges motorvei mellom Rogfast og Hordfast. Tirsdag er det i den forbindelse planlagt Veikonferansen for E39 og E134 i Aksdal.

Kommuneadministrasjonen på Stord er glad for at regjeringen nå er så tydelige på at Hordfast skal gjennomføres som planlagt og at prosjektet står fast i deres budsjetter fremover.

– Dette vil ha en enormt positiv betydning for utviklingen av regionen, sier ordfører Gaute Straume Epland (Ap).

Hør innslaget fra vår podcast

Flere nyheter: