Menu
Kvinnen som er siktet for drap etter en voldshendelse i Gjøvik tirsdag, blir onsdag framstilt for varetektsfengsling. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Gjøvik: Drapssiktet kvinne nekter straffskyld

Kvinnen som er siktet for drapet på en mann i Gjøvik tirsdag, erkjenner ikke straffskyld. Onsdag blir hun framstilt for varetektsfengsling.

Av NTB | 25.03.2020 10:46:33

Kriminalitet og rettsvesen: Kvinnen i 20-årene er siktet for drap etter en voldshendelse der en mann i 50-årene døde. Hendelsen fant sted på Gjøvik tirsdag. Kvinnen blir framstilt for varetektsfengsling onsdag.

Politiet opplyser at de vil begjære kvinnen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud i hele perioden, og fullstendig isolasjon i to av ukene. Kvinnen erkjenner ikke straffskyld.

Fengslingsmøtet vil gå som kontorforretning, altså uten at siktede, forsvarer eller påtalemyndighet er til stede.

Politiet opplyser til NTB at de har en viss kjennskap til den siktede kvinnen fra tidligere.

Tirsdag ettermiddag hadde politiet ikke full oversikt over hva som hadde skjedd i huset, men etterforskningsleder John Eivind Melbye i Innlandet politidistrikt fortalte NTB at politiets hovedteori er at de to involverte var alene da hendelsen fant sted.

Tirsdag bekreftet politiet at de har tatt beslag i det de mener er drapsvåpenet, men ønsket ikke si hva slags våpen det er snakk om.

Kvinnens forsvarer André van der Eynden sier til Oppland Arbeiderblad onsdag at kvinnen var preget av situasjonen.

Hendelsen fant sted i en bolig i Skolegata i Gjøvik sentrum, i en bygning med flere leiligheter. De to bodde i forskjellige boenheter i bygningen. Hun skal ha vært student, mens mannen arbeidet som håndverker og kom fra et annet europeisk land, skriver Oppland Arbeiderblad.

– Det er ikke noe som tilsier noe annet nå, men vi jobber ut fra flere hypoteser. Men det har skjedd en voldshendelse dem imellom med det utfallet at mannen døde, sier etterforskningslederen.

(©NTB)

Flere nyheter: