reklame
Menu
PATRULJE: Gunnar Johnsen er faglig ungdomssekretær i LO Vestland. Foto: LO Vestland

Gjør seg klar for en annerledes sommerpatrulje

Årets sommerpatrulje fra LO kommer til å ta strenge forhåndsregler for å forhindre smitte.

Av Egil M Solberg | 05.06.2020 11:31:53

Sommerpatrulje: Årets patrulje begynner 22. juni, og avsluttes 7. juli.

Hver sommer siden 1985 har LOs sommerpatrulje informert ungdommer om deres rettigheter i arbeidslivet.

– Mange har sitt første møte med norsk arbeidsliv gjennom sommerjobben, og det er vanskelig å vite hva som er rett og galt. Sommerpatruljen er der for å sørge for at dette møtet blir positivt, og at usikkerhet byttes ut med arbeidsglede, og trygghet, sier Gunnar Johnsen som er faglig ungdomssekretær i LO Vestland.

LO har opprettet en egen informasjonstjeneste, slik at ungdom kan ta kontakt når det er noe de lurer på. Her kan de få svar på spørsmål om rettigheter, og plikter i arbeidslivet, eller komme med tips om man mistenker uryddige forhold.

Du kan kontakte sommerpatruljen på telefon 41616666, LOs sommerpatruljes
Facebook-side eller på epost sommerpatruljen@lo.no

– Selvfølgelig vil årets patrulje se veldig annerledes ut enn tidligere, og vi kommer til å ta strenge forhåndsregler for å forhindre smitte. Det er utarbeidet retningslinjer som skal sikre at årets patrulje kan utføres på en trygg og forsvarlig måte, sier Johnsen.

Det vil ikke besøkes noen arbeidsplasser hvor man kan komme i kontakt med sårbare grupper.

Alle besøk vil planlegges i forveien, og om vi får løpende tips vil det også gjøres en avtale med den aktuelle bedriften. Alle årets deltagere vil få en utfyllende opplæring i smittevern, alle intervjuer vil bli gjort med minimum to meters avstand, og det kommer ikke til å rulleres i gruppene.

– Vårt øverste mål er å ivareta ungdommenes rettigheter, og erfaring viser at de kan være ekstra utsatt i en situasjon med stor arbeidsledighet. Det er en slik situasjon vi er i nå, og sommerpatruljen kommer til å bli viktig, sier ungdomssekretæren i LO Vestland.

Hør intervjuet på vår podcast

Flere nyheter: