Menu
Politiets etterforskere undersøker åstedet i Tønsberg der en mann i 30-årene ble skutt tirsdag kveld. Natt til onsdag opplyste politiet at mannen døde på sykehuset. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Gjerningsmann på frifot etter drap i Tønsberg

Politiet står fremdeles uten pågrepne etter at en mann i 30-årene ble drept i Tønsberg tirsdag kveld. Han framstår ikke som et tilfeldig offer, ifølge politiet.

Av NTB | 21.04.2021 08:19:29

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi etterforsker bredt og har mye arbeid som gjenstår, sier politistasjonssjef Øystein Holt i Tønsberg i en pressemelding.

– Politiet ønsker i den sammenheng å komme i kontakt med alle som har være på Kilenområdet langs Slagenveien mellom klokken 21 og klokken 23. Vi ber personer som har tips til politiet eller har vært i området på det aktuelle tidspunktet, om å ringe politiets tipstelefon 476 96 500.

Kripos ble bedt om å yte bistand i saken, men politiadvokat Fredrik Borg Johannessen opplyste til NTB i 9-tiden at de var ferdig på stedet, som nå er frigitt av politiet.

Politiet fikk melding om hendelsen i Kilen klokken 22.14 tirsdag kveld.

Mannen i begynnelsen av 30-årene var ved bevissthet da ambulansepersonell tok hånd om ham. Han ble fraktet til sykehuset i Vestfold, men døde på sykehuset, opplyste Sørøst politidistrikt klokka 1.33 natt til onsdag.

– Avdøde var knyttet til et kjent kriminelt miljø i Tønsberg, og slik vi ser det, fremsto han ikke som et tilfeldig offer.

Politistasjonssjef Holt understreker samtidig at det framstår som at åstedet var tilfeldig.

– Det er viktig for oss å presisere at det ikke er noe som tilsier at området dette skjedde i, skal være utrygt for dem som bor og oppholder seg der, sier han.

– Vi jobber fremdeles med å få tak i vitner. Det skjedde på et tidspunkt da det fremdeles var åpne butikker. Vi jobber også med å hente inn video, og vi ser på alternativer for trafikken ut fra stedet, sa Johannessen i 9-tiden torsdag.

– Det vil ta en del tid å finne ut av. Vi kommer oss videre, men vi har ikke noe konkret å gå etter. Spørsmålene om hvordan, hvem og hvorfor står åpne, sier han.

Ved 3-tiden ble en mann pågrepet ved Herstad skole i Tønsberg, skriver avisa.

– Politiet etterforsker dette som separat sak og har per nå ingen holdepunkter for at disse sakene er knyttet sammen, skriver politiet i pressemeldingen.

Mannen i 30-årene er kjent av politiet fra før, men ikke for noen alvorlige saker.

Det er flere vitner som har meldt seg, og det er foretatt flere vitneavhør. Det ble også satt opp kontroll ved utfartsveiene fra Tønsberg.

En bil tok fyr på Sem i Tønsberg ved 0.40-tiden natt til onsdag. Pedersen sa til Tønsbergs Blad i morgentimene at de ser på en mulig sammenheng mellom hendelsene.

(©NTB)

Flere nyheter: