Menu
Kjøretøyet fra ingeniørbataljonen i Forsvaret er utstyrt med en rull som legges ut som en matte og gjør underlaget tryggere og mer stabilt. Foto: Jil Yngland / NTB

Gjerdrum: Letearbeidet fortsetter inntil videre

Letingen etter overlevende etter leirskredet i Gjerdrum fortsetter uten pause tidlig søndag morgen. Det er ikke meldt om flere funn, og seks personer er savnet.

Av NTB | 03.01.2021 04:23:01

Politikk: Planen var først å holde på til klokken 4 søndag morgen.

– Forutsetningene er til stede for å fortsette. Nå er beskjeden at arbeidet fortsetter inntil annen ordre blir gitt, sier operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt til NTB rett etter klokken 4.

Rundt midnatt natt til søndag kjørte Forsvaret inn i skredområdet i Gjerdrum med et kjøretøy utrustet for brolegging.

Veien som legges ut skal gjøre det mulig for letemannskapene å ferdes tryggere i det ustabile leirskredet. Kjøretøyet bemannes av personell fra ingeniørbataljonen i Forsvaret.

Spesialtrente hunder markerte lørdag kveld på en rekke punkter, som redningsmannskapene har undersøkt i løpet av natt til søndag

– Det vil ta mange timer og pågå utover natten, men det er foreløpig usikkert hvor lenge. Det er også viktig at vi tar noen pauser fra stedet slik at det ikke er våre lukter som hundene markerer på, sa innsatsleder Kenneth Vangen i brannvesenet lørdag kveld.

Redningsmannskapene leter etter overlevende som kan befinne seg i luftlommer under sammenraste bygg i skredmassene, ifølge Vangen.

(©NTB)

Flere nyheter: