Menu
Kjøretøyet fra ingeniørbataljonen i Forsvaret er utstyrt med en rull som legges ut som en matte og gjør underlaget tryggere og mer stabilt. Foto: Jil Yngland / NTB

Gjerdrum: Letearbeidet fortsetter inntil videre – ingen funn natt til søndag

Letingen etter overlevende i leirskredet i Gjerdrum fortsatte uten stans hele natt til søndag. Det er ikke meldt om funn, og seks personer er fortsatt savnet.

Av NTB | 03.01.2021 05:08:01

Politikk: – Beskjeden nå er at arbeidet fortsetter inntil annen ordre blir gitt, sier operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt til NTB.

Planen var først å holde på til klokken 4 søndag morgen.

– Det er ikke gjort funn så langt i natt. Men slik det ser ut nå fortsetter mannskapene kanskje helt fram til dagskiftet kommer på. Det blir i alle fall ikke snakk om noen lang pause, sier operasjonslederen ved 5-tiden.

En mann ble funnet død i skredområdet fredag, og ytterligere tre personer ble funnet døde lørdag ettermiddag og kveld.

– Men det arbeidet er ikke kommet i gang ennå, det handler også om kapasitet, sier han til NTB søndag morgen.

Rundt midnatt natt til søndag kjørte Forsvaret inn i skredområdet i Gjerdrum med et kjøretøy utrustet for brolegging.

Spesialtrente hunder markerte lørdag kveld på en rekke punkter, som redningsmannskapene har undersøkt i løpet av natt til søndag

– Det vil ta mange timer og pågå utover natten, men det er foreløpig usikkert hvor lenge. Det er også viktig at vi tar noen pauser fra stedet slik at det ikke er våre lukter som hundene markerer på, sa innsatsleder Kenneth Vangen i brannvesenet lørdag kveld.

Redningsmannskapene leter etter overlevende som kan befinne seg i luftlommer under sammenraste bygg i skredmassene, ifølge Vangen.

Sveen sier brannvesenet etter hvert vil ta seg inn i evakuerte hus i området som er sperret av etter skredet for å hente etterlatte kjæledyr.

Veien som legges ut skal gjøre det mulig for letemannskapene å ferdes tryggere i det ustabile leirskredet. Kjøretøyet bemannes av personell fra ingeniørbataljonen i Forsvaret.

(©NTB)

Flere nyheter: