Menu
Flere av de evakuerte etter leirskredet i Gjerdrum bor på Olavsgaard hotell i Lillestrøm. Foto: Lise Åserud / NTB

Gjerdrum-evakuerte koronatestet etter smitte på Olavsgaard Hotel

Flere av de evakuerte etter leirskredet i Gjerdrum måtte tirsdag hurtigteste seg for koronasmitte da en beboer på Olavsgaard Hotel fikk påvist covid-19.

Av NTB | 05.01.2021 21:38:34

Ulykker og naturkatastrofer: En rekke av de evakuerte etter skredet på Ask i Gjerdrum bor på dette hotellet.

Tirsdag kveld var det klart at 75 prosent av beboerne ved hotellet var testet, og ingen av dem hadde testet positivt, melder NRK.

Det var Romerikes Blad som først meldte at det var oppdaget et smittetilfelle på hotellet. Flere av de evakuerte etter leirskredet ble bedt om å holde seg på rommene sine.

– Det er svært beklagelig at dette skjer nå. Det er jo en ekstra belastning på dem som allerede har mistet hjemmene sine i kvikkleireskredet, sa ordfører Jørgen Vik i Lillestrøm kommune.

– Dette oppleves som en ny krise, men vi har nesten ventet på at det skulle skje, sier mannen i familien.

Han hadde fått beskjed om at alle beboerne ville bli oppsøkt på rommene sine fra klokka 17 tirsdag for hurtigtesting.

Olavsgaard Hotel har blitt brukt som evakueringssenter etter skredkatastrofen i Gjerdrum forrige onsdag. 1.000 personer er evakuert, og flere av dem bor altså på hotellet. Sju personer omkom i leirskredet og tre er savnet.

– Mange av de evakuerte etter skredet i Gjerdrum bor i dag på hotell eller tett sammen med andre hos familie og venner. De vil ikke like lett å kunne opprettholde anbefalingene fra helsemyndighetene om ingen besøk og sosial distanse, skriver Huitfeldt.

Høie har ennå ikke besvart spørsmålet.

Romerikes Blad har vært i kontakt med en evakuert familie på to voksne og flere barn som er spredd over flere rom på hotellet.

Mandag sendte Anniken Huitfeldt (A) et skriftlig spørsmål i Stortinget til helseminister Bent Høie (H) om hvorvidt de evakuerte vil bli prioritert i tildeling av koronavaksinen.

(©NTB)

Flere nyheter: