Menu
Tord Asle Gjerdalen fra da han vant Vasaloppet i mars i fjor. Foto: Ulf Palm / TT / NTB

Gjerdalen vant Ski Classics-nyvinning

Tord Asle Gjerdalen var raskest på lørdagens 10 kilometer med intervallstart i Ski Classics i italienske Val Venosta. Han seiret foran Martin Løwstrøm Nyenget.

Av NTB | 15.01.2022 11:36:19

sport: Ingen var i nærheten av Gjerdalens suverene tid i løpet med motbakkestaking. Nyenget ble slått med 19 sekunder, mens det var 37,1 sekunder ned til russiske Ermil Vokujev på tredjeplass.

Seieren var 38-åringens tolvte i Ski Classics-sammenheng. Gjerdalen ga seg som verdenscupløper etter 2013/14-sesongen.

Det skulle opprinnelig vært langløp over 75 kilometer lørdag, men snømangel gjorde at Reschenseerennen ikke kunne avvikles. I stedet ble det for første gang i Ski Classics holdt en tempo individuelt på 10 kilometer.

– Det var et veldig annerledes løp. Jeg kom hit forberedt på en fellesstart og et langt løp, men det var morsomt. Jeg er glad for at arrangøren greide å gjennomføre et renn i disse forholdene. Jeg følte meg veldig bra, sa Gjerdalen i seiersintervjuet vist på NRK.

I kvinneklassen ble Magni Smedås (26) beste norske da pallen bare besto av svensker. Britta Johansson Norgren slo Ida Dahl og Lina Korsgren med henholdsvis 19,4 sekunder og 1.32 minutter.

Smedås la seg inn på femteplass og var 1.59,3 minutter bak Norgren. På plassen bak fulgte Laila Kveli, mens Anna Svendsen og Anikken Gjerde Alnæs ble nummer åtte og ni.

Neste helg står Engadin La Diagonela (55 km) i Sveits på programmet i Ski Classics. Før månedsskiftet går også Marcialonga (70 km) av stabelen fra Moena til Cavalese i Nord-Italia.

Max Novak topper Ski Classics-sammendraget. Svensken har 483 poeng mot Stian Hoelgaards 392, mens Gjerdalen er treer med 390.

Det norske startfeltet i Italia ble markant redusert etter at flere løpere i Team Koteng Eidissen fikk påvist koronasmitte. Blant dem var Martin Johnsrud Sundby.

(©NTB)

Flere nyheter: