Menu
Danmarks fotballandskamper skal igjen gå på landsdekkende TV-kanaler. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Gjenopplivet avtale sikrer danske TV-seere store idrettsøyeblikk

En tidligere skrotet medieavtale hentes fram igjen for at det danske folk skal kunne følge store idrettsarrangementer på nasjonale TV-kanaler.

Av NTB | 21.05.2022 12:30:59

Kultur og underholdning: Avtalen, som lyder navnet sportslisten, er besluttet gjeninnført som følge av en enighet mellom sju politiske partier i Danmark.

Det betyr i praksis at landsdekkende TV-kanaler vil få førsterett på å sikre seg rettighetene til en rekke store idrettsarrangementer. Det fremgår ikke av avtalen som ble presentert lørdag hvilke arrangementer som omfattes.

Sportslisten ble avskaffet i 2018 fordi man mente at den ikke lenger tjente sin hensikt. I fjor uttalte imidlertid den danske kulturministeren Ane Halsboe-Jørgensen at hun ønsket den gjeninnført.

– Jeg mener at nasjonale fotballkamper og andre store idrettsarrangementer av nasjonal interesse bør kunne sees av flertallet i befolkningen, i og med at de bidrar vesentlig til fellesskapet i samfunnet, sa ministeren i oktober.

Den tidligere sportslisten omfattet blant annet OL og sluttspill i både håndball og fotball. Disse skulle tilbys Danmarks Radio og TV 2 til markedspris. Et premiss var at disse arrangementene skulle sees på kanaler som 90 prosent av befolkningen hadde tilgang til.

Discovery har de siste årene hatt rettighetene til danske fotballandskamper og også OL.

(©NTB)