Menu
Ole Gustav Gjekstad er nominert til gjev pris. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Gjekstad og Hergeirsson kjemper om høythengende pris

Ole Gustav Gjekstad og Thorir Hergeirsson er begge blant de nominerte i kampen om å bli årets trener i verden for et kvinnelig håndballag.

Av NTB | 02.03.2022 18:42:56

Sport: Det er Det internasjonale håndballforbundet (IHF) som står bak den prestisjetunge kåringen.

Fem trenere har fått plass i finalefeltet av kandidater. Ved siden av Gjekstad og Hergeirsson kan prisen også tilfalle Esbjerg-trener Jesper Jensen, den franske kvinnelandslagssjefen Olivier Krumbholz og Györ-trener Ambros Martín.

Håndballfans kan stemme på sine favoritter de neste ukene. Avstemningen vil telle med i kåringen sammen med ekspertgruppens innstilling. Vinneren kåres 28. mars.

Mesterligatriumfen var Norges andre i historien. Larvik tok den første for ti år siden.

Thorir Hergeirsson førte på sin side håndballjentene til et nytt VM-gull i desember. I tillegg ble det bronse under de utsatte sommerlekene i Tokyo noen måneder tidligere. Det gjorde fjoråret til et nytt suksessår for norsk kvinnehåndball.

Hergeirssons mannskap tapte kun én offisiell landskamp i hele fjor. Det var OL-semifinalen i Tokyo. Der ble ROC for sterke med 27–26. På veien mot VM-gullet ble det åtte seirer og én uavgjort. Det var historisk sterkt.

Onsdag ble det også kjent at Kari Brattset Dale og Stine Bredal Oftedal er blant de fem utvalgte i finalefeltet til kåringen av fjorårets beste kvinnelige håndballspiller. Paulette Foppa (Frankrike), Sandra Toft (Danmark, keeper) og Grâce Zaadi (Frankrike) er de tre øvrige.

På herresiden var det ikke plass for Sander Sagosen eller andre nordmenn. Det var det heller ikke i kåringen av årets trener for et herrelag.

Ole Gustav Gjekstad ledet Vipers Kristiansand til en historisk mesterligatriumf forrige sesong. Den norske klubben slo russiske CSKA Moscow 33-30 i semifinalen, og i finalen ble franske Brest Bretagne nedkjempet med 34-28.

Hergeirsson har vært norsk landslagssjef siden 2009. 13 medaljer i internasjonale mesterskap vitner om solid suksess.

(©NTB)

Flere nyheter: