Menu
Olivier Giroud noterte seg for nye scoringer da Chelsea avanserte mot Dinamo Kiev i europaligaen. Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB scanpix

Giroud fortsatte scoringsformen i europaligaen

Olivier Giroud noterte seg for tre scoringer da Chelsea tok seg komfortabelt til kvartfinale i europaligaen med 5-0 borte og 8-0 sammenlagt mot Dinamo Kiev.

Av NTB | 14.03.2019 21:02:53

Sport: Giroud (3), Marcos Alonso og Callum Hudson-Odoi sørget for at Chelsea tok en overlegen seier i Kiev torsdag kveld.

Franskmannens tre nettkjenninger gjør ham til Chelseas mestscorende spiller i europaligaen med ni nettkjenninger for den mesterligavante klubben. Samtlige har kommet denne sesongen.

Seieren gjør at Chelsea holder koken i europaligaen. Turneringen kan være grei å ha i bakhånd i tilfelle klubben ikke greier å ta seg inn blant de fire beste i Premier League og på den måten få innpass i neste sesongs mesterliga. En finaleseier i den nest gjeveste europacupen gir en alternativ vei til Champions League.

Denis Garmasj fikk nettsus for vertene kvarteret senere, men ble korrekt avvinket for en soleklar offside. Kiev-laget fikk det enda tøffere da Marcos Alonso serverte Giroud med en nydelig pasning, som franskmannen plasserte enkelt i mål etter en drøy halvtime.

Sekunder før pause var det Alonsos tur til å bli servert da han enkelt fra kort hold fikk pirke inn pasningen fra stortalentet Hudson-Odoi.

Ydmykelsen var komplett da Hudson-Odoi satte inn 5-0 alene mot Dinamo-keeper Denis Bojko.

Et skår i gleden for Chelsea var at Davide Zappacosta måtte ut med en skade etter 68 minutter. Dermed er italieneren usikker til søndagens møte mot Everton i Premier League.

Kvartfinalene i europaligaen trekkes fredag.

Ukrainerne hadde en tøff oppgave med å ta igjen 0-3 fra forrige oppgjør og fikk en tidlig kalddusj da Giroud scoret etter et hjørnespark før det var spilt fem minutter.

Ukrainerne hadde en sjansebonanza noe etter pause, men stolpen sto i veien for hvittrøyene. I stedet måtte de se Giroud umarkert stange inn sitt tredje for dagen da Willian la inn.

(©NTB)

Flere nyheter: