Menu
Narve Gilje Nordås røk ut av VM i forsøket på 5000 meter i Eugene, USA. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Gilje Nordås røk ut av VM i forsøket på 5000 meter

Narve Gilje Nordås fikk det tungt i forsøksheatet på 5000 meteren og klarte ikke å ta seg videre til VM-finalen i Eugene, USA.

Av NTB | 22.07.2022 03:30:47

Sport: 23-åringen løp inn til 13.-plass i det første heatet med tiden 13.37,14.

– Det ble som jeg fryktet. Sånn jeg sa at det ikke skulle bli. Jeg gikk jo akkurat i den fellen jeg snakket om … Men jeg var sliten på slutten, så hadde jeg hengt på hadde det nok ikke gått uansett, sa Gilje Nordås til NRK.

– Jeg ble sliten og fikk melkesyre. Jeg ble litt oppjaget, stresset og kavet, akkurat sånn jeg sa at jeg ikke skulle bli. Men så ble jeg akkurat sånn. Det er langt under par, fortsatte han.

Det er de fem raskeste i hvert heat som går videre, pluss de fem beste tidene etter det.

– Det er nivåforskjell. Enn så lenge er de beste best, sa Gilje Nordås til rettighetshaveren.

Gilje Nordås åpnet rolig og la seg helt bakerst i feltet og måtte gi en luke opp til teten da det sto igjen tre rundet av løpet.

5000 meter-løperen ga det han kunne, men var sjanseløs mot slutten og måtte innse at finalehåpet var slukket.

23-åringen satte sin personlige rekord på distansen under Bislett Games med tiden 13.15,82, men var med det 2,3 sekunder unna VM-kravet på 13.13,50. Han kom likevel med til mesterskapet på rankingpoeng.

VM-finalen på 5000 meter løpes natt til mandag klokken 03.05 norsk tid.

Oscar Chelimo fra Uganda vant spurten om førsteplassen med tiden 13.24,24 – nesten 13 sekunder raskere enn nordmannen. Amerikanske Grant Fisher og etiopiske Selemon Barega fulgte på plassene bak Chelimo.

Gilje Nordås møtte tøff motstand i forsøksheatet og hadde kun den 16. raskeste personlige rekorden i det første heatet.

(©NTB)