fbpx
Menu
Carl Fredrik Hagen imponerer i Spania. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix.

Gilbert vant i Vueltaen – Hagen imponerte igjen

Philippe Gilbert vant den 12. etappen av Vuelta a España. Carl Fredrik Hagen beholdt sin sjetteplass i sammendraget etter en sterk etappe.

Av NTB | 05.09.2019 17:21:20

Sport: 37 år gamle Gilbert rykket i motbakkene snaue ni kilometer før mål. Det var hans sjette etappeseier i rittet i løpet av karrieren.

Det var hans tiende triumf i et av de tre største treukersrittene (Tour de France, Giro de Italia og Vuelta a España). Det viste en stolt Gilbert fram med hendene da han rullet i mål.

Bak jaktet den spanske duoen Alex Aranburu og Fernando Barceló. De kuttet inn mange sekunder mot slutten, men klarte aldri å hente inn Gilbert. Aranburu stakk av med annenplassen.

Primoz Roglic er fortsatt nummer én i sammendraget. Han er fire minutter og 59 sekunder foran Hagen.

Torsdagens etappe var 171,4 lang og gikk fra Navarra til Bilbao.

Aldri før har en norsk rytter blitt blant de ti beste i sammendraget av Vuelta a España. Dag Erik Pedersen er den eneste som er blitt blant de ti beste i et av de store treukersrittene. Han ble nummer ti i Italia i 1984.

Rasmus Tiller og Edvald Boasson Hagen ble henholdsvis nummer 123 og 124. Den norske duoen var snaue 18 minutter bak vinneren Gilbert.

Carl Fredrik Hagen var nok en gang i bra slag i Spania. I motbakkene på slutten holdt han følge med sammenlagtkanonene, syklet inn til 30.-plass og beholdt dermed sjetteplassen i sammendraget. Hagen så ikke ut til å ha problemer med å holde følge opp til toppen.

27-åringen har imponert stort så langt i vueltaen, og kan være på vei mot tidenes beste prestasjon av en nordmann i et treukersritt.

(©NTB)

Flere nyheter: