Menu
Ryan Giggs er anklaget for vold og kontrollerende oppførsel mot sin ekskjæreste. Foto: Danny Lawson / PA via AP / NTB

Giggs’ ekskjæreste i kryssforhør: – Jeg var en slave

Kate Greville fortalte i retten onsdag at hun følte seg som en slave i forholdet med eks-fotballstjernen Ryan Giggs.

Av NTB | 10.08.2022 13:10:46

Kriminalitet og rettsvesen: Giggs er anklaget for vold og kontrollerende oppførsel mot Greville under deres forhold, og onsdag fortsatte hun sin forklaring i retten i Manchester.

Tirsdag åpnet hun opp om trusler, sjalusi og vold. Greville anklaget Giggs for blant annet å ha skallet til henne og sparket henne i ryggen.

Hun har videre forklart seg om at Giggs «klikket» ved en anledning i 2017 og kastet henne naken ut av et hotellrom etter at hun anklaget ham for utroskap.

Onsdag tilbakeviste Chris Daw, som er Giggs’ advokat, dette.

– Det skjedde ikke, sa han og la til at det ikke var noen bevisste overfall mot henne fra Giggs, ifølge Sky News.

Den tidligere fotballstjernen Giggs har hele tiden nektet for alle anklager mot ham.

En tårevåt Greville sa deretter at hun bare vil glemme alt som har skjedd. Advokaten konfronterte henne med at alt var «en pakke med løgner», før hun tilbakeviste det.

– Han fikk meg til å føle at jeg måtte gjøre alt han sa, ellers ville det bli konsekvenser. Jeg var en slave for hvert behov og krav, sa Greville under utspørringen.

Videre sa hun at hun følte seg «lurt inn» i forholdet med Giggs og anklaget ham for å spille et «psykologisk spill».

– Jeg la merke til ting om som definitivt lurte meg inn i forholdet, sa Greville.

Giggs’ advokat tilbakeviste i etterkant anklagene mot klienten og sa at Greville «fant på» anklagene om psykologiske triks.

– Jeg visste at han var interessert. Jeg var i et forferdelig forhold med min eksmann, sa Greville, som la til at Giggs «viste meg hengivenhet».

– Det var flatterende, og han fikk meg til å føle meg bedre enn min eksmann. Det føltes som en pause fra virkeligheten, sa hun og fortsatte:

– Jeg brydde meg om at han var gift, men på det punktet, når noen er som en «ridder i skinnende rustning», tar det over.

Rettssaken er ventet å vare i om lag to uker. Siktelsene mot den tidligere Manchester United-stjernen har en strafferamme på fem års fengsel.

Saken var første gang oppe i rettsapparatet i april i fjor, og da erklærte Giggs seg uskyldig på alle punkter.

Tidligere onsdag forklarte hun om hvordan Giggs brukte henne da hun var i en sårbar situasjon, og hun sa videre at hun følte seg som en slave.

Forsvaret refererte også til tidlig meldingsutveksling mellom de to. Greville og Giggs møttes i 2013 da de begge var gift, og Greville forklarte at det i starten var flatterende. Hun fortalte videre at hun «spilte en rolle» i forholdet, men at det var Giggs som presset mest.

Giggs ble pågrepet i november i 2020, angivelig etter å ha skallet til Greville. Han skal også ha brukt vold mot søsteren hennes samme kveld.

(©NTB)

Flere nyheter: